„Vagyok pedig kormány embere a szónak azon értelmében, hogy kárhoztatok minden működést, minden elvet, melyek törvényes és hathatós kormányzást lehetetlenítenek.” gróf Dessewffy Aurél
 | 2010. július 5.  | 15:23
Túl a barátságon
Nem kellett hozzá sok, hogy a kézfogás után ismét egy platformon találja magát az országgyűlésben a Jobbik és az MSZP. Bárki is volt az ötletgazda, a szereposztás és a kivitelezés is bravúros lett.
Hogy összetartozott, azt eddig is nagyon jól tudtuk: ok-okozati viszonylatban, de eszmetörténeti eredetvidék terén sem álltak távol egymástól. Hétfőre mindennek sikerült olyan jeleit produkálni, ami legfeljebb azokat lepheti meg, akik elképzelhetetlennek tartották, hogy a Jobbik meg az MSZP ugyanazt mondja majd a parlamentben. Perverz szereposztás, de úgy néz, hogy a magyar antifasizmus rogyadozó bástyáját egy kis orbánozásért cserébe már az se zavarja, ha eddigi - szóban - ádáz ellenfelével kerül egy platformra.

Hogyan működik a játék? Gyurcsány és néhány támogatója - plusz Mesterházy, az ő aláírása nyilván azért kell, hogy ne azt kérdezzék majd tőle legközelebb, hogy pont ő miért maradt ki - "gúnytörvényjavaslatot" nyújt be. Szanyi Tibor ezt egy szinttel feljebb játssza még, mondván: őt Észak-Koreára emlékezteti egy politikai nyilatkozat kifüggesztése. (Azért van annak valami pikantériája, mikor szocialista képviselők úgy érzik, nem disszonáns, ha diktatúrával példálóznak, nem?) És a záróakkord: a Jobbik jön és leninezik egyet, ugyancsak a politikai nyilatkozat kapcsán. És így szépen körbe is értünk, megvan a dialektikus ív, Marx és Hegel elégedetten mosolyognak.

Azt eddig is tudtuk, hogy olcsók, de hogy ennyire...

(Illusztrációnkon Vona Gábor és Mesterházy Attila kézfogása látható a tavaszi bizottság-alakítási tárgyalások idején.)
(A jobbklikken a hozzászóláshoz regisztráció szükséges.)
stockholm | 2010. július 5.  | 17:53
# 2

 

Az mszp-sek és a jobbikosok már a választások előtt is gyakorlatilag teljes egyetértésben és egységben gyalázták a Fideszt (nemcsak a pártemberek, a fórumozóik is; és érdekes volt pl. Vonánál Gyurcsány-féle szófordulatokat megfigyelni).

 

Ez folytatódik most is.

 

 

kérdés | 2010. július 5.  | 18:11
# 3
És meg is kell őrizni a derűt. Nem ők csinálhatják a kormányzást, csupán ennyi a bajuk. A mai napon, ezek az önmagukért beszélő ellenzéki kinyilatkoztatások egyértelművé tették, hogy lefelé nincs megállás. Akik most egymásba kapaszkodnak, rántják lefelé tovább egymást. Így kellett lennie. A tiltakozó honatyáknak, honanyáknak, egynek sem jutott eszébe, hogy egyúttal saját munkájukat szabotálják, gyalázzák?
kostamas | 2010. július 5.  | 20:30
# 4

Há,há kedves Márk,hát megkerült,bizonyára sok vot a doga. Ezt a gondolatmenetet,ha mégoly kedves is a Fidesz berkeken belül  gondolja át még egyszer,ellenzéki pártok általában egy oldalon mozognak,nem nagy öröm senkinek a maszoppal egy platformra kerülni, még ha rövididőre történik, akkor se. DE MÁRK A FINÁNC ÖTLET AZ  VALAMI FENOMENÁLIS VOLT SZEGÉNY EMBER ÉGETT,MINT A REJSZTÁG,PONT ODA SZÖRFÖZTEM A TV-N NEM AKARTAM HINNI A FÜLEMNEK BRÁVÓ,BRÁVÓ. Valóban a Bourbonok semmit nem tanultak, megint szar dolog lesz külföldön mesélni, hogy nem az nem úgy ,és semmi se semmi. De örülök,. hogy megkerült, végre lehet érdembe vitatkozni ,ha marad. És ez a plakát ekkora magas labdát feladni, hát mit mondjak sokat kellett gondolkodni, hogy összejöjjön. A gazdaság ül lefele, és akkor a legnagyobb gond a méret, sőt a cseréjét is előírják, előre látok az egyszer biztos. Tudja mit Márk engem is a rákosi időkre emlékeztet a faliújság. Nem a szöveg,mert az érthetetlen,mutasson csak egy embert aki a tace-paora szavazott,nem talál,de ma egy tace-pao,holnap önkéntes felajánlásos munka és onnan  nincs messze  az eluralkodó félelem,és nem én fogok félni HANEM AKIK A VIKTÓR KÖZELÉBE LESZNEK ÉS AKKOR ELKEZDŐDIK AZ EGY MÁSRA VAALÓ LICITÁLÁS KI AHŰSÉGESEBB A VIKTORHOZ . Biztos ismeri azt az esetet amikor a lovak nem egyformán húznak hanem egymást rángatják. Most nem tudom már melyik színdarabban,  de Őze Lajos kiválóan plasztikusan bemutatta ezt a problémát valamelyik ,ha jól emlékszem Görög dráma volt. Hát csak sokan hajtsák, a fejüket a járomba had szórakozzunk. A smidtthttet, már nem is említem. A színdaradban lehet,hogy tévedek,már öregszem,meg igyekszem.

jobbszélső | 2010. július 5.  | 21:19
# 6

Ez a poszt nagyon vicces, biztos ez volt a mai házi feladat a minisztériumban. Igazi kabinetfőnök-helyettesi feladat, olyan, mint a villanykörte-csere a miniszter szobájában. Csodálatos :DDD

Bármilyen nehéz is belátni, az MSZP-s törvényjavaslat preambuluma igazi stílusbravúr, nem is értem, hogy találtak valakit a szocik háza táján, akinek volt ehhez elég esze. Mert a fideszeseknek még ahhoz nincs, hogy belássák: maga a nyilatkozat és a kiplakátolása is ultragáz (főleg a független szerveknél, bele sem merek gondolni, hogy sírt volna a Jobbklikk, ha a szocik próbálkoztak volna ilyen bornírt baromsággal).

szeekely | 2010. július 6.  | 05:04
# 12
""És így szépen körbe is értünk, megvan a dialektikus ív, Marx és Hegel elégedetten mosolyognak."" Hat azert, kedves Mark, ezt az alkalmat hasznalni, hogy poenkent osszemossa Hegelt Marxszal -- hogy is mondjam -- ez egy kicsit egyugyu. Mint On is jol tudja, Marx buszke volt ra, hogy fejreallitotta Hegelt (noha forditva szokas mondani marxista berkekben: a 'fejerol a talpara allitotta'). Hegel nem tehet rola, hogy Marxek elloptak tole a dialektika elvet es olyasmire alkalmaztak -- a termeszetre -- ahol nincsen dialektika. Am ha Onnek magaval a dialektika elvevel van baja, akkor ezt kellene bovebben kifejtenie...
Bíró | 2010. július 6.  | 10:23
# 14

Jé, egy platformon az MSZP és a FIDESZ-KDNP:

 

http://www.parlament.hu/internet/plsql/ogy_irom.irom_adat?p_ckl=39&p_izon=400

 

Hihetetlen, hogy vannak dolgok, amikről ugyanazt gondolják az emberek...

 

Ez a cikk eléggé erőltetett. Lehet, hogy az ALkotmánybíróság és Sólyom is az MSZP és a Jobbik platformjára került??????

 

Méltatlan ez a cikk a jobbklikk.hu színvonalához.

jobbszélső | 2010. július 6.  | 20:04
# 21

http://mandiner.blog.hu/2010/07/06/ner_nyilatkozat_fidesz_esely_az_mszp_nek

 

Ez a mandiner blog pedig talán csak nem Gyurcsány szekerét tolja. Vagy ha igen, akkor miért partnere a Jobbklikknek is?

Innen is látszik, hogy ki az, aki gondolkodó konzervatív és ki az, aki szimpla pártkatona.

(mondjuk a sunyi kommenttörlések is választ adnak itt sok kérdésre, még a nol.hu-n is megoldják, hogy látszódjon a törölt komment helye)

Zsárka Gábor | 2010. július 6.  | 23:03
# 23

Az egyetértési nyilatkozatban  az van benne " Legyen egyetértés" Na hát ez aztán teljesen kiborította az ellenzéket. Mi az,  hogy valaki itt- egyetértésre törekszik?  Hogy meri ezt! Méghogy tönkretenni - ezt a jó nagy gyülöletböl szőtt  hálót.

Az, hogy az országgyülés neve áll rajta - a gyülölettől fröcsögőket nem zavarja, nyugodtan Orbánoznak tovább.

Még tiszta szerencse, hogy a bankhitelesek-  az árvizkárosultak és a többi választó  akiken segit a kormány gyors tevékeny hozzáállása , egyáltalán nem foglalkoznak a szoci- jobbik propagandára. Két jelentéktelen támogatottságú párt aki napról-napra  csúszik lefelé.

Amit nem értek hogy mi a politikai haszna a Jobbiknak hogy az MSZP-vel összeállt?   Csatlakozhatott volna a kezdeményezéshez, és pozitivan tünik fel a választók elött - ezzel szemben egy gyékényen árul az emeszpével.

Lefizették Öket az MSZP- milliárdosai?

A Fideszt nagyon helyesen, csak  a választók véleménye érdekli- mert azok választották meg kétharmaddal, a rendszerváltoztatás igéretével.

Meg van a remény hogyha következetesen végig visszük a rendszerváltást a nomenklatúra felszámolásával , szétverésével,- akkor élhetünk mi is ebben az országban jólétben mint az osztrák polgárok. Mert azok sem különleges emberek csak sohasem volt egy ilyen magát balliberálisnak nevező csak a gyülöletet ismerő  politikai bűnözö réteg.  Egy mérhetetlen cinizmussal megáldott réteg, aki mindenből csak gúnyt üzne. Gyurcsány parlamenti javaslatát hogy tegyék ki Orbán Viktor képét is, el kellene fogadni, azzal az aláirással hogy az MSZP parlamenti javaslata alapján. Szórakozni járnak a parlamentbe? Akkor  ám legyen.

Meg kellene kezdeni már, az MSZP politikusok elszámoltatását, mert nem férnek a bőrükben. Nagy siker és népszerű a  választók között, ha naponta elvezetnek bilincsben , emeszpés politikusokat.

Az alkotmányozás kezd igazán mulattatóvá válni.
A szalonképes konzervatív tudja, hogy a liberalizmus és más baloldaliságok olyanok, mint az iszlám: betérni lehet, kitérni azonban nem, azért halál jár.
What we now call “civil resistance" often takes the form of mass rallies and demonstrations, as in Prague in 1989 and Tehran in 2009. People also engage in strikes, boycotts, fasts, and refusals to obey the law.
Alain de Benoist's 1985 book length essay, The Problem of Democracy is now available from the Arktos publishing house. Outside of specialist circles, and certainly within English speaking countries, Alain de Benoist may not be particularly well known.
Reagan accomplished an historical remoralization — not in the sense of renewing morality, but in restoring morale.
Discussion of the political impact of social media has focused on the power of mass protests to topple governments. In fact, social media's real potential lies in supporting civil society and the public sphere - which will produce change over years and decades, not weeks or months.