„Vagyok pedig kormány embere a szónak azon értelmében, hogy kárhoztatok minden működést, minden elvet, melyek törvényes és hathatós kormányzást lehetetlenítenek.” gróf Dessewffy Aurél
VSZ: Szolomayer Balázs | 2010. július 18.  | 09:06
Pöszmötölés a Jobbikban
A választások előtt egekig magasztalt Pősze Lajost legutóbbi nyilatkozata után megtámadta a szélsőjobb. A Budaházy-ügy és a Magyar Gárda mögüli kihátrálást támogató képviselő hamar "áruló" lett.
Konfliktus alakult ki a Jobbikban, mondván nem biztos, hogy tanácsos felvállalni Budaházyt és a Magyar Gárdát a fővárosban. Az országgyűlési választások előtt megindultak már a találgatások, hogy vajon a Jobbik szakít-e a Gárdával a parlamentbe kerülése után és valóban elkezd-e a puhulni a párt? Budaházyval a Jobbik már a tavaszi voksolás előtt megtette ezt, amikor a XI. kerület 17. választókörzetében a radikális párt nem léptette vissza Novák Elődöt. Akkor a kisdobos képviselőjelölt mindezt "barátságukkal" indokolta. Azóta csak szimpatizánsai hőbörögnek és skandálják ütemszerűen a nemesi családból származó panelifjú nevét. Gaudi-Nagy Tamás pedig tájékoztat az ügy nem állásáról, aztán csókolom.

Az fővárosi megmérettetés előtt azonban eljött az idő, hogy a Gárdával is szakítsanak. Nem csoda, hisz a bűnös városban radikáljobbosnak lenni nem annyira szexi. Látható az országgyűlési választások számsoraiból, ahol még az ismeretlen Massza is megverte őket, és nem hogy nem győzték le a szocialistákat, de még csak Harmadik Erő sem lett a pártból.

Pősze Lajos teljesen jogosan nyilatkozza, hogy nem szerencsés a fővárosi választás szempontjából egyik ügynek a vitele sem: "A párt akkor tud hatékonyan működni, ha a parlamenti feladatára összpontosít és nem olyan vonalat támogat, ami ellentmond a józan ész logikájának." A kuruc.info habzó szájjal a Szerencsejáték Zrt. volt vezérigazgatóját "karrierlovagnak" állítja be.

Nem volt ez mindig így. Amikor a Jobbik elkezdte megnevezni árnyékkormányának tagjait, épp az exkisgazda politikus volt az első a sorban, akit kancelláriaminiszternek szerettek volna jelölni. Radikálék médiája akkor még "szerencsés és kitűnő választásnak" találta a miniszterjelöltet, akit természetesen a "szocionisták" szorítottak háttérbe. Pősze Lajos érkezését akkoriban "látványos és értékes erősítésnek" titulálták, dicsfénye az egekig szökött: "személye is élő példa a párt szakmaiatlanságát harsogó liberális értelmiség alaptalan megnyilvánulásai ellensúlyozására". A barikad.hu külön kiemelte egy cikkében, hogy a Jobbik szakpolitikájának irányítója akár még az MLSZ elnökségre is esélyes lehet és szívhez szólóan így írt: "Nagyon nagy szüksége lenne már a magyar labdarúgásnak egy jó vezetőre".

A kuruc.info most azonban felteszi a kérdést: "De ki is ez az ember? Vajon hány olvasónk számára volt ismerős a neve a választások előtt? Vajon milyen áldozatos munkát végzett a Jobbikért vagy akár csak a nemzeti oldalon?" Vona Gábor válaszol: "Engem hozzá több éves baráti és szakmai szálak fűznek, és úgy gondolom, hogy a tudása és tapasztalata, az emberismerete lehetővé teszi azt a nehéz feladatot, amit egy Miniszterelnöki Hivatal vezetése maximálisan jól ellásson."

Lehet kisatírozni a képekről Pősze Lajost, reméljük a jégcsákány azért elmarad!

(Képünkön a Jobbik 2009. novemberi ifjúsági konferenciájának előadói láthatóak. Balról jobbra: Z. Kárpát Dániel, Vona Gábor, Dúró Dóra, Pősze Lajos.)
(A jobbklikken a hozzászóláshoz regisztráció szükséges.)
Eretnek | 2010. július 18.  | 10:32
# 1
Könyörgöm, legalább azt döntsétek el, hogy nácizzátok, vagy komcsizzátok a Jobbikot. A kettő nem zárja ki egymást?
kostamas | 2010. július 18.  | 10:44
# 2

Budaházy a legjobb példa a heves jeges esetére, sajnos mindenki ki fog hátrálni mögüle. Ő szerintem egy jóhiszemű balek volt akit felhasználtak tudta és akarata ellenére.

Az alkotmányozás kezd igazán mulattatóvá válni.
A szalonképes konzervatív tudja, hogy a liberalizmus és más baloldaliságok olyanok, mint az iszlám: betérni lehet, kitérni azonban nem, azért halál jár.
What we now call “civil resistance" often takes the form of mass rallies and demonstrations, as in Prague in 1989 and Tehran in 2009. People also engage in strikes, boycotts, fasts, and refusals to obey the law.
Alain de Benoist's 1985 book length essay, The Problem of Democracy is now available from the Arktos publishing house. Outside of specialist circles, and certainly within English speaking countries, Alain de Benoist may not be particularly well known.
Reagan accomplished an historical remoralization — not in the sense of renewing morality, but in restoring morale.
Discussion of the political impact of social media has focused on the power of mass protests to topple governments. In fact, social media's real potential lies in supporting civil society and the public sphere - which will produce change over years and decades, not weeks or months.