„Vagyok pedig kormány embere a szónak azon értelmében, hogy kárhoztatok minden működést, minden elvet, melyek törvényes és hathatós kormányzást lehetetlenítenek.” gróf Dessewffy Aurél
VSZ: Tóthszegi Emma | 2010. július 21.  | 09:19
Karolino-Bugaz
A határon túli magyar szervezetekkel közösen kerültek kialakításra az e-magyar pontok. A 19 ukrajnai e-magyar pontból csak négy van Kárpátalján, a többi Kelet-Ukrajnában és a Fekete-tengernél. Miért?
Tudja Ön, hol van Karolino-Bugaz? Ha nem, jobb ha rákeres a guglin, ugyanis az Oviopali járás kisvárosában a magyar állam pénzén működtetnek ott e-magyar pontot. Vagy hogy populista módon fogalmazzak: a magyar adófizetők, így az Ön adójából internetezhetnek az Odessza környékén élő határon túli magyarok. Mind a ... hány is?

Az Informatikai és Hírközlési Minisztérium a 2003-ban Nagyváradon elfogadott informatikai stratégiai fejlesztési tervek megvalósításához pénzügyi támogatást nyújtott a határon túli magyar szervezetek számára. Az eRegio Hálózat kiépítése arra szolgált, hogy felszámolja az információs szakadékot és megerősítse a külhoni magyar közösségek információs társadalmát. Ennek érdekében úgynevezett e-magyar pontokat alakítottak ki a határon túli magyarok lakta helyeken, hogy az ott élők csatlakozhassanak a világhálóhoz, a testvértelepülések honlapjait látogathassák, és a Svédországban élő rokonokkal szkájpolhassanak. Az ötlet valóban nagyszerű volt, ám az ördög a részletekben rejlik, ugye. A határon túli magyar szervezetekkel közösen kerültek kialakításra az e-magyar pontok, akik gyakran pártfinanszírozásra használták a kapott támogatást. Ha legalább valóban magyarlakta területeken telepítettek számítógépet és internetet, és hát mellesleg éppen a helyi magyar szervezet egyik munkatársa kapott fizetést azért, hogy az e-pontot üzemeltesse.. hát Istenem, van ilyen. De vannak, akik nagyobb szabású tervekkel rendelkeztek.

A nemrégiben a magyar igazolványok kiadása miatt a figyelem központjába került Ukrajnai Magyar Demokrata Szövetség, mivel egész Ukrajnában rendelkezik szervezetekkel, úgy döntött, hogy ahelyett, hogy Kárpátalján működtetnének e-magyar pontokat, beveszi egész Ukrajnát néhány számítógép segítségével. A 19 darab Ukrajnában működő e-magyar pontból négy található Kárpátalján. Ugyanennyi a Fekete tenger környékén (kettő a Krím félszigeten, kettő Odessza mellett). Érthető, jó a klíma, szeretik a turisták is, fellendülőben a környék. Ám az UMDSZ az iparra is figyelmet fordított: négy e-magyar pontot nyitottak Ukrajna keleti részén, a bányászat és a nehézipar fellegváraiban. Az ott élő határon túli magyaroknak...

Átgondolt stratégia és rendkívül szigorú ellenőrzés nélkül nem megy. Nem ment az elmúlt nyolc évben sem, és szolgáljon ez intő például az új kormányzatnak is. A történet tanulsága: jók a programok, csak...

(Képünkön egy, a Fekete-tenger melletti Zatoka partjainál megfeneklett hajó részlete látható.)
(A jobbklikken a hozzászóláshoz regisztráció szükséges.)
Az alkotmányozás kezd igazán mulattatóvá válni.
A szalonképes konzervatív tudja, hogy a liberalizmus és más baloldaliságok olyanok, mint az iszlám: betérni lehet, kitérni azonban nem, azért halál jár.
What we now call “civil resistance" often takes the form of mass rallies and demonstrations, as in Prague in 1989 and Tehran in 2009. People also engage in strikes, boycotts, fasts, and refusals to obey the law.
Alain de Benoist's 1985 book length essay, The Problem of Democracy is now available from the Arktos publishing house. Outside of specialist circles, and certainly within English speaking countries, Alain de Benoist may not be particularly well known.
Reagan accomplished an historical remoralization — not in the sense of renewing morality, but in restoring morale.
Discussion of the political impact of social media has focused on the power of mass protests to topple governments. In fact, social media's real potential lies in supporting civil society and the public sphere - which will produce change over years and decades, not weeks or months.