„Vagyok pedig kormány embere a szónak azon értelmében, hogy kárhoztatok minden működést, minden elvet, melyek törvényes és hathatós kormányzást lehetetlenítenek.” gróf Dessewffy Aurél
Békés Márton | 2010. szeptember 9.  | 16:22
Nagyot fordul a világ egy év alatt
Nehezen dolgozom fel, hogy a fideszes bulikirályból MSZP-s képviselőjelölt lesz, és mindezzel a boltból kijövet kell szembesülnöm. Ennyi.
Pontosan egy éve volt, hogy egy barátommal ellátogattunk a Fidesz IT szokásos, balatonszárszói nyári egyetemére. A későaugusztusi szép időben Pestről szaggattunk a Balatonra, miközben két dolgot tudtuk: a jobboldal nemsokára megnyeri a választásokat és este minden valószínűség szerint be fogunk rúgni. Így is lett. A tábor "alapembere" minden este más-más gigoló-szerkóban bulizott, mi ketten kívülállóként szemléltük, hogy a jelen lévő összeszokott IT-s csapat mindegyike jól ismeri őt.

Mielőtt Kubatov Gábor - számunkra egyébként kissé fellengzősnek és nagyot mondónak ható beszéde - elkezdődött, mindenkinek le kellett adnia a telefonját, mégpedig szétszerelve. A pa-pa-pa-partyarc szintén bent ült a teremben, ahogyan mi is, meg még sokan máson.

Snitt.

Tegnap bevásárlás után nyugisan ballagok hazafelé (VIII. ker. Baross utca környéke, aki nem tudná, esetleg) a boltból (pestieknek "közért"), és plakátról köszön rám az egy évvel ezelőtti ismerős. Komássy Ákos józsefvárosi MSZP-s polgármesterjelölt embere szerepel rajta, erőltetett mosollyal. A tavalyi Fidesz IT-s nyári egyetem résztvevője immár szoci jelöltként dolgozik tovább, minden bizonnyal ugyanazon a projekten. (Mint utóbb kiderült, jó ideig a kispesti Fidelitast erősítette. Vagy gyengítette.)

És hogy van-e kapcsolat a Kuruc.info által kiteregetni kezdett és a baloldal által hamar felkapott Kubatov-ügy, valamint a kis magyar hidegháború kettős ügynöke között? Hát ne legyünk már naivak.

(Képünkön Az ügynök élete című magyar film egyik jelenete látható.)
(A jobbklikken a hozzászóláshoz regisztráció szükséges.)
kérdés | 2010. szeptember 9.  | 21:52
# 1
Azt hiszem, megéri azon gondolkodni, hogy mekkora hangsúlya kell, hogy legyen a mindennapi társadalmi közlekedésben a politikának. Mi a 60valahány év diktátumának következményeként sokkal nagyobbb súlyt és rivaldafényt képzelünk politikusainkhoz s ennek megfelelően cifrázzák ők is a saját jelentőségüket. Hát, ez a hamis. Mintha azzal jól lehetne lakni. Mintha ezzel el lehetne feledtetni az eszetlen, pártvezérelte rablógazdálkodást. Ennek a szélkakasnak a fordulása nem azt jelenti, hogy mekkorát fordult a világ....a fordulást majd az jelenti, ha nem fogjuk tudni mi, hétköznapi politizálók, igazándiból beazonosítani, hogy melyik párthoz is tartozik? Mert nem lesz hírértéke s nem lesz jelentősége sem, ui. enélkül is működik a gazdaság.
petibatya | 2010. szeptember 12.  | 20:05
# 2

Tetszett az írásod. Komolyan!

 

Azt viszont nem értem, hogy miért lepődsz meg egy ilyen váltáson.

 

Ha emlékezetem nem csal, erre van néhány példa "magasabb" körökből is.

 

Csak néhány személyt említenék. Kommunistából lett "meggyőződéses" jobboldali többek között Szűrös, Pozsgai, és a jelenlegi külügyminiszter is, és mintha a rendszerváltást követő első időszakban Orbán Viktor, és a Fidesz is liberális lett volna. Vagy rosszúl tudom?

 

Oszt hogy miért lett a korábban "csuhások térdre" beszóllással ekhíresült alakulat újabban a keresztény értékek "elkötelezett híve", azon gondolkoztál-e már?

Nagymihály István | 2010. szeptember 26.  | 08:26
# 5

Emberek senki ne felejtse el,hogy kik tették tönkre az országot 91-év alatt

Koon Béla óta megmondom{a kommunisták}tehát mi a teendő?ki tiltani őket

még az országból is de főképpen a köz életből,hogy soha többé ne tudjanak 

kárt okozni.Ezt nem veszi észre senki rajtam kívül ezt azért kérdezem mert 

nagyon lassan halad aszámonkérés nem kellene egykicsit felgyorsitani?

kérdezem azoktól akik tehetnek arrólhogy ez gyorsabban menjen a nép 

láthatóan ezt akarja és már unják a FIDESZ totojázását ezt sem veszi észre

senki?pedig nagyon ideje lenne.

 

                        köszönöm.István

Joe Black | 2011. június 3.  | 11:45
# 6
Gábor pálfordulásán nincs mitcsodálkozni. A "Bulikirály" már többször hangoztatta, hogy megfelelő pozícióérdekében akár az MSZP-ben is politizálna. Nyilván a kispesti Fidesz-ben sokranem vitte, így kézenfekvő volt a húzása. Aki jobban ismeri tudja, hogy egy opportunista,aki semmitől sem riad vissza. Nem sokan tudják, de Gábor a lányok, bocs:"masszőzök" futtatatásából is kiegészíti keresetét :-)
Az alkotmányozás kezd igazán mulattatóvá válni.
A szalonképes konzervatív tudja, hogy a liberalizmus és más baloldaliságok olyanok, mint az iszlám: betérni lehet, kitérni azonban nem, azért halál jár.
What we now call “civil resistance" often takes the form of mass rallies and demonstrations, as in Prague in 1989 and Tehran in 2009. People also engage in strikes, boycotts, fasts, and refusals to obey the law.
Alain de Benoist's 1985 book length essay, The Problem of Democracy is now available from the Arktos publishing house. Outside of specialist circles, and certainly within English speaking countries, Alain de Benoist may not be particularly well known.
Reagan accomplished an historical remoralization — not in the sense of renewing morality, but in restoring morale.
Discussion of the political impact of social media has focused on the power of mass protests to topple governments. In fact, social media's real potential lies in supporting civil society and the public sphere - which will produce change over years and decades, not weeks or months.