„Vagyok pedig kormány embere a szónak azon értelmében, hogy kárhoztatok minden működést, minden elvet, melyek törvényes és hathatós kormányzást lehetetlenítenek.” gróf Dessewffy Aurél
VSZ: Szolomayer Balázs | 2010. szeptember 11.  | 08:00
A Kétfarkú Horváth Csaba
Horváth Csabának, ha nem is sikerült megszerezni a viccpárt hivatalos támogatását, most igyekszik megszólítani annak szavazóit. Ez nem lesz nehéz: humoros ötletei régen is voltak.
A Kétfarkú Kutyapárt zsenialitását látva, felmerülhet a kérdés, hogy a párt miért nem állt be Horváth Csaba MSZMP-s MSZP-s főpolgármester-jelölt mögé, és miért nem szólította fel tömegbázisát a szocialista ex-főpolgármester-helyettes támogatására? Hisz a szocialista jelölt és pártja "az elmúlt 16 évben nem vezette a fővárost. Demszky Gábor főpolgármester vezette, a végső döntések az ő kezében voltak [...] a főpolgármester-helyettesek a segítői, akik a keze alá dolgozhatnak. De a végső szó mindig a főpolgármesteré, rajta kell számon kérni a Budapesten folytatott politikát."

Véleményem szerint Horváth Csabának, ha nem is sikerült megszerezni a viccpárt hivatalos támogatását, most igyekszik megszólítani annak szavazóit. Minden voks fontos, ha a "Fidesz-nyomulást kell megállítani". Joggal gondolhatunk erre a stratégiára, hisz a politikus, már 2006-ban a Duna alá vizionált alagutat - mindez politikai előrelátásra mutat, mert már ekkor ki akarta fogni a szelet egy estleges viccpárt elől. Az akkor még II. kerületi polgármester a "Dunagút" költségeit 20 milliárd forintra becsülte. A Dunagút szerinte "a metróalagutak felett menne, közvetlenül a Duna iszaprétege alatt egy-két méterrel építenénk, ráadásul vízkiszorítással, amely olcsóbb technológia, mintha lefúrnánk a szilárd rétegekig".

A biztosítékot azonban az ingyenes-díjmentes BKV ötlete csapta ki, melyet még a legelvakultabb meleg sörön és hideg virslin élő nyuggerek sem hittek el. A liberális értelmiség pedig vad őrjöngésbe kezdett: a volt közlekedési tanácsnok, Lakos Imre, amikor meghallotta az ötletet, így reagált: "próbáltam lehiggadni... szinte sajnáltam Horváth Csabát... politikai blöffnek tartom az egészet".

Ha ez nem lett volna még elég bizonyíték, íme a legújabb terv! Plusz 2 és fél év életkort ajánl az embereknek a politikus, valamint olyanok lesznek Budapesten a kórházak - mondja -, mint a Vészhelyzetben. Valljuk be, egész egyszerűen lenyúlta a Kétfarkú Kutyapárt ötletét némileg szerényebb változatban.

Az ex-polgármester láthatólag azt az imázst teszi tönkre, melyet a szocialista párt mindig is birtokolt, hogy míg ők a szakpolitika, addig a Fidesz a populizmus. Nem csoda mindezek után, hogy a baloldali média láthatóan nem rajong Horváth Csabáért, és dörzsöli a tenyerét, hogy ráfoghassa a fővárosi elkúrást. Nem értik, hogy ez mindössze szavazatmaximalizáció. Én azonban védelmembe veszem és szembeszállnék azzal a Mészárlással, mely az ATV stúdiójában zajlott. Az Újságíróklub oszlopos tagja alaptalanul vádolta meg Szanyi Tibort koncepciótlansággal, esetlegességgel, rossz kommunikációval. Van itt koncepció, van itt üzenet, csak a sorok között kell tudni olvasni!
(A jobbklikken a hozzászóláshoz regisztráció szükséges.)
Az alkotmányozás kezd igazán mulattatóvá válni.
A szalonképes konzervatív tudja, hogy a liberalizmus és más baloldaliságok olyanok, mint az iszlám: betérni lehet, kitérni azonban nem, azért halál jár.
What we now call “civil resistance" often takes the form of mass rallies and demonstrations, as in Prague in 1989 and Tehran in 2009. People also engage in strikes, boycotts, fasts, and refusals to obey the law.
Alain de Benoist's 1985 book length essay, The Problem of Democracy is now available from the Arktos publishing house. Outside of specialist circles, and certainly within English speaking countries, Alain de Benoist may not be particularly well known.
Reagan accomplished an historical remoralization — not in the sense of renewing morality, but in restoring morale.
Discussion of the political impact of social media has focused on the power of mass protests to topple governments. In fact, social media's real potential lies in supporting civil society and the public sphere - which will produce change over years and decades, not weeks or months.