„Vagyok pedig kormány embere a szónak azon értelmében, hogy kárhoztatok minden működést, minden elvet, melyek törvényes és hathatós kormányzást lehetetlenítenek.” gróf Dessewffy Aurél
Békés Márton | 2010. október 21.  | 10:05
Hungarista happening a HVIM-mel
Október 23-a alkalmával a zöld kommunisták mai utódai a Jobbikkal szövetséges HVIM szálasizgató fővárosi führerével nyomulnak együtt. Náculás ezerrel.
Először is három megállapítás:

1) A Horthy-rendszert szélsőjobbról támadó, programjukban szélsőbaloldali nyilasok a korszak politikai és emberi söpredéke voltak. Azok a konzervatívok, akik akkor szembeszálltak velük (Bethlen István, gr. Sigray Antal), már csak ezért is méltóak a tiszteletünkre.

2) Szálasi néhány hónapos országlása alatt tombolt a nyilasterror, amelynek során zsidó és keresztény magyarok ezreit ölték meg. A feketeöves (nem csak politikailag) elmebeteg hungarista "Nemzetvezető" épp annyira kiszolgáltatta az országot egy idegen hatalomnak, mint később "Sztálin legjobb tanítványa", Rákosi.

3) A Jobbik, bármennyire is igyekszik szalonképesnek látszani és eufémizmusokba burkolózni, a több mint gyanús HVIM-en keresztül összeér a rohadék nyilasok mai követőivel.

Aztán a tények:

1) A Domokos Endre János (a korábban betiltott Vér és Becsület Kult. Egyes. exelnöke) vezette Pax Hungarica Mozgalom (amely elnevezés latin tagja Szálasi egyik flúgos kifejezéseinek egyike) megemlékezéssel egybekötött kollektív náculást tart október 23-án. Az "Emlékezzünk a magyar októberek hőseire" elnevezésű rendezvény azonban nem csak az 1956-os forradalomra kíván emlékezni, hanem egyúttal az 1944. október 15-én idegen csapatok segítségével nyilaspuccsot végrehajtó zöldinges söpredéknek is emléket állít. A rendezvényen felszólalnak majd Incze Béla (a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom budapesti elnöke), Lantos János (a Pax Hungarica Mozgalom kecskeméti csoportvezetője), Tyirityán Zsolt (a Vér és Becsület egykori prominense, ma a Betyársereg szóvivője) és Szász Péter (a Pax Hungarica Mozgalom Munkatörzsvezetője). A rendezvényhez csatlakozik a ma is zöld inget viselő Véderő és a HVIM budapesti tagszervezete.

2) Vagyis az 1944-45-ös Dunyhás testvérek mai tisztelőivel együtt fog koszorúzni és emlékezni a Torockai László és Zagyva György Gyula vezette HVIM, a Jobbik politikai szövetségese. Egészen pontosan annak budapesti szervezete. Sőt, a budapesti szervezet vezetője, Incze Béla beszédet is fog mondani. Arról az Incze Béláról van egyébként szó, aki az országgyűlési választások idején - a Jobbik által megtagadott, de a HVIM vezetőpárosa által felvállalt - "szabadságharcos", Budaházy György független jelölt kampányfőnöke volt. Szintén ugyanő volt az, aki a vármegyés égisz alatt zajló Magyar Szigeten Zagyva György főszervező jobbkezeként tevékenykedett. S míg e nyári fesztiválon a különben Jobbik-frakcióban ülő Zagyva a Hetek újságíróit fenyegette análterorral, addig ő a zsidómentes Magyarország magasztos koncepcióját fejtegette. Amely felvetés egyébként még Szálasitól származik, aki nem antiszemitának, hanem - saját szógyártásai újabb baromságával - "aszemitának" nevezve magát, a zsidók Magyarországról való "eltüntetését" javasolta. Az a citátum is a Nyilaskeresztes Párt - Hungarista Mozgalom egykori vezetőjétől származott, amelyet Incze nemrég egy kereszténydemokrata képviselőnek küldött e-mail-je aljára biggyesztett. Mégpedig nem tévedésből, hanem amolyan állandó alkalmazásként. Történt ugyanis, hogy a Jobbik - mint delegálható civil szervezet munkatársát - a HVIM-es Inczét küldte az alkotmány-előkészítő bizottságba, aki egy leveleihez automatikusan beszúrt Szálasi bonmot-val örvendeztette meg a testület KDNP-s tagját. Azt nem tudhatjuk, hogy ha bent marad a bizottságba, a nyilasérzelmű Incze vajon zöldeket beszélt volna?

3) Nála teoretikusabb elme Lantos János, aki a neonyilas Jövőnk-portálon nemrég arról értekezett, hogy a "nemzeti radikális" Jobbik egyik szárnya az Országgyűlésben kíván politizálni, míg "másik fő irányvonala viszont nem a parlamentarizmus útján kívánt haladni [...] E vonulatnak a fő szerveződése a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM), melyet Zagyva Gyula vezet, tiszteletbeli elnöke pedig Toroczkai László. Ehhez a vonalhoz köthető egyébként Budaházy György is [...] De szintén ehhez az irányhoz sorolható a tavaly megalakult Betyársereg is, mely Toroczkai és Tyirityán nevéhez köthető." Lantos a Pax Hungarica Mozgalom honlapján kijelentette azt is, hogy a Jobbik-képviselő Zagyva által vezetett HVIM budapesti elnöke a Magyar Szigeten "a Hungarizmus álláspontját fogalmazta meg zsidókérdésben. Mi ezzel egyetértünk." Hát ez több, mint megnyugtató.

4) Fontos résztvevő lesz október 23-án Tyirityán Zsolt is, a Betyársereg szóvivője. S bár a Jobbik mérsékelt szárnyához tartozó Balczó Zoltán nem emlékezett rá, de Vona Gábor vele is megállapodást kötött Szeged mellett Toroczkai, Zagyva és Kiss Róbert társaságában, tavaly nyáron. Vona egykori szövetségese - Inczéhez hasonlóan - nem tagadja, hogy nemzetiszocialista eszméket vall.

Végül a következtetések:

1) Tény - Toroczkai is nyilatkozott róla -, hogy a Jobbiknak van egy szélsőséges szárnya, amelyet leginkább éppenséggel a Toroczkai-konszern (HVIM, Szent Korona Rádió, Magyar Sziget, Magyar Jelen, Klub 64) fed le, a "Nemzet Templomában" pedig Zagyva György Gyula képvisel.

2) Sem az országgyűlési, sem az önkormányzati választásokon nem sikerült a Jobbiknak saját, igen magasra srófolt elvárásait teljesítenie, Vona Gábor már csalódottságát sem tudja leplezni, a bizalmát továbbra is bíró, ám leváltott Kiss Róbert pedig kiszervezte a Magyar Gárda alól a Csendőrséget. Egyre inkább bebizonyosodik, hogy igaza volt azoknak, akik a Jobbikban a mérsékeltek és a veszettek élesedő ellentétéről írtak. A hivatalos pártvezetés elveszíteni látszik az irányítást, amelyet (talán) bizonyít, hogy a Vona-frakcióban parlamenti képviselővel is bíró HVIM fővárosi vezetője egy parlamenti párt számára nyilván vállalhatatlan társasággal együtt lép fel.

3) A soros kapcsolás tehát úgy néz ki, hogy a nyilas Domokos Endre János fogja Incze Béla kezét, Incze fogja Zagyva György Gyula kezét, Zagyva pedig fogja Vona Gábor kezét. Már csak a Domokos-Vona pacsira várunk.

És egy kiegészítés:

Akinek túl hosszú a poszt, vagy nem érti, hogy mi van, az olvassa el fent a két első hozzárendelt címkét.

(Illusztrációnkon Budaváry László Zöld bolsevizmus. A nemzetietlen nyilas-mozgalom hűséges és döbbenetes képe című 1941-es könyvének címlap-variációja látható.)
(A jobbklikken a hozzászóláshoz regisztráció szükséges.)
zamo | 2010. október 21.  | 14:24
# 1
Hazafi!
sturz | 2010. október 22.  | 05:24
# 5
És még egy kiegészítés, kedves Márton: Te is onnan jöttél, a szkinhedek közül.
szombathely | 2010. október 22.  | 13:32
# 6
"Uram"! Nem tartom magam elfogultnak, nyitott vagyok a jobboldal különböző vonulatai irányába. Azt viszont le kell szögeznem, hogy Ön teljesen nevetségessé vált. Írása zsigeri és mélyen bolsevik. A mozgalom honlapján megérkezett a válasz, ami stílusában és érvrendszerében klasszisokkal veri az ön, finoman szólva mocsok áradatát. Nem gondolt arra, hogy elmegy a Népszavába Várkonyi mellé?
Az alkotmányozás kezd igazán mulattatóvá válni.
A szalonképes konzervatív tudja, hogy a liberalizmus és más baloldaliságok olyanok, mint az iszlám: betérni lehet, kitérni azonban nem, azért halál jár.
What we now call “civil resistance" often takes the form of mass rallies and demonstrations, as in Prague in 1989 and Tehran in 2009. People also engage in strikes, boycotts, fasts, and refusals to obey the law.
Alain de Benoist's 1985 book length essay, The Problem of Democracy is now available from the Arktos publishing house. Outside of specialist circles, and certainly within English speaking countries, Alain de Benoist may not be particularly well known.
Reagan accomplished an historical remoralization — not in the sense of renewing morality, but in restoring morale.
Discussion of the political impact of social media has focused on the power of mass protests to topple governments. In fact, social media's real potential lies in supporting civil society and the public sphere - which will produce change over years and decades, not weeks or months.