„Vagyok pedig kormány embere a szónak azon értelmében, hogy kárhoztatok minden működést, minden elvet, melyek törvényes és hathatós kormányzást lehetetlenítenek.” gróf Dessewffy Aurél
Megadja Gábor | 2010. november 4.  | 15:02
November 4.
Miután egy ocsmány nagyhatalom kipuhatolta, hogy Magyarország nem számíthat külső segítségre forradalmában, orvul, hadüzenet nélkül megtámadta. Íme, a totalitárius zsarnokság valódi arca.
"Itt Nagy Imre beszél, a Magyar Népköztársaság minisztertanácsának elnöke. Ma hajnalban a szovjet csapatok támadást indítottak fővárosunk ellen azzal a nyilvánvaló szándékkal, hogy megdöntsék a törvényes magyar demokratikus kormányt. Csapataink harcban állnak! A kormány a helyén van. Ezt közlöm az ország népével és a világ közvéleményével!" - mondta Nagy Imre a Kossuth Rádióban november 4-én hajnalban. Mindezt az után, hogy az új magyar kormány megkezdte a tárgyalásokat a szovjetekkel a Magyarországon állomásozó csapatok kivonásáról.

A dátum jelképes. Miután egy ocsmány nagyhatalom kipuhatolta, hogy Magyarország nem számíthat külső segítségre forradalmában, orvul, hadüzenet nélkül megtámadta az országot. Íme, a totalitárius zsarnokság valódi arca: pofátlan, hazug, sunyi és erőszakos. Amit pedig Magyarországon fel tudtak mutatni, az a zsarnok (ledöntött) szobrán kívül egy egyszerű hazaáruló. És igen: szégyellheti magát mindenki, aki az ocsmány nagyhatalom hátsó feléhez csatlakozott, és széles nyelvcsapásokkal igazolta a "történelmi szükségszerűséget" és a "realizmust".

A forradalom leverése utáni "rend" ezen alapszik: hazugságon és erőszakon, az igazság erőszakkal való elfojtásán. Pedig a megszállók erőszakossága a forradalmárok igazságát igazolja. Aki pedig "fasisztákról" beszél még ma is (a reakcióst vállaljuk, hiszen terminológiailag a forradalmi - törvénytelen - hatalom elleni felkelés "reakciós", meg is szívleltük tüstént), és a szegény ÁVH-sok ellen elkövetett erőszak miatt zokog, annak mondunk egy átkozott analógiát: lehet, hogy az aktuális SS-tiszt éppen jó fej volt, de krokodilkönnyeket azért nem potyogtatunk érte.

A magyarok 1956-ban a szabadságért és az igazságért fogtak fegyvert. A megszálló hadsereg és a szövetséges ideológiai megszállottjai csak az erővel tudták ezt - ideiglenesen - elfojtani. A forradalom leverése után még több mint három évtizedig így múltak az évek a gyarmaton. November 4. az elnyomás, a zsarnokság, a kommunista hazudozás és az árulás szimbóluma.

Nem felejtünk.
(A jobbklikken a hozzászóláshoz regisztráció szükséges.)
Az alkotmányozás kezd igazán mulattatóvá válni.
A szalonképes konzervatív tudja, hogy a liberalizmus és más baloldaliságok olyanok, mint az iszlám: betérni lehet, kitérni azonban nem, azért halál jár.
What we now call “civil resistance" often takes the form of mass rallies and demonstrations, as in Prague in 1989 and Tehran in 2009. People also engage in strikes, boycotts, fasts, and refusals to obey the law.
Alain de Benoist's 1985 book length essay, The Problem of Democracy is now available from the Arktos publishing house. Outside of specialist circles, and certainly within English speaking countries, Alain de Benoist may not be particularly well known.
Reagan accomplished an historical remoralization — not in the sense of renewing morality, but in restoring morale.
Discussion of the political impact of social media has focused on the power of mass protests to topple governments. In fact, social media's real potential lies in supporting civil society and the public sphere - which will produce change over years and decades, not weeks or months.