„Vagyok pedig kormány embere a szónak azon értelmében, hogy kárhoztatok minden működést, minden elvet, melyek törvényes és hathatós kormányzást lehetetlenítenek.” gróf Dessewffy Aurél
VSZ: Kovács Orsolya Zsuzsanna | 2011. február 13.  | 22:03
Szenzációt bármi áron!
A média mostanában sokat hivatkozott "önszabályozó mechanizmusa" nem működik, ha szenzációról van szó.
Magyarország első számú bulvárlapja egyik, pár nappal ezelőtti számában büszkén hirdeti, hogy tízezer forint üti annak az olvasó-riporternek a markát, aki "megörökítette a 81 éves bácsi halálát". Valóban, két képen látszik, amint vérben fekszik a bácsi, aki egy panellakás 7. emeletéről zuhant ki. A holttest még nincs letakarva, két rendőr ácsorog mellette tanácstalanul. László, az olvasóriporter, megjegyzéseket is fűz a képsorhoz. Ő a szemközti lakásból követte a tragédiát, közben kattintgatott a gépével. A napilap az alábbi mondatot közli Lászlótól: "a járókelők bámészkodtak, miközben a vér vékony patakban tört utat magának a járdán".

Szenzációt bármi áron! Settenkedő szalámi lopása már lecsengett, az újabb reality show celebjei már talán unalmasak, kell az újabb hír. Tízezer forintért bármit be lehet küldeni - buzdít a napilap. Nem számít, hogy a képsor térdig gázol a kegyeleti jogokban, nem számít a jó ízlés minimális határa, a tízezer forint így is jár. Az önjelölt olvasó-riporterek pedig járjanak éberen, készítsenek minél felkavaróbb képsorokat. A lap a holttest fölé beékel egy piros négyzetet, melyen kiemeli azt a telefonszámot, ahol jelentkezni lehet az aktuális képsorokkal.

Az egyik nemzetközi szervezet a médiatörvény kapcsán többek között amiatt aggódott, hogy a médiahatóság bírságot vethet ki országosan terjesztett lapok esetében, amennyiben azok tartalma a hatóság megítélése szerint a "közérdekkel", "közerkölccsel" vagy a "közrenddel" megy szembe. "Ezen fogalmak egyike sincs pontosan tisztázva és definiálva a törvényben" - állította a szervezet igazgatója.

Magukat mértékadó, európéer értelmiségieknek nevező publicisták oldalakat írtak arról, hogy a médiának működik az önszabályozó mechanizmusa, így indokolatlan jó ízlésre hivatkozni bizonyos korlátozások esetében. Tessék az emlegetett cikket kézbe venni! Kiváló példa arra, mit jelent, ha egy írás sérti a jó ízlést! Úgy látszik, mégsem működik minden esetben az önszabályozó mechanizmus...
(A jobbklikken a hozzászóláshoz regisztráció szükséges.)
Az alkotmányozás kezd igazán mulattatóvá válni.
A szalonképes konzervatív tudja, hogy a liberalizmus és más baloldaliságok olyanok, mint az iszlám: betérni lehet, kitérni azonban nem, azért halál jár.
What we now call “civil resistance" often takes the form of mass rallies and demonstrations, as in Prague in 1989 and Tehran in 2009. People also engage in strikes, boycotts, fasts, and refusals to obey the law.
Alain de Benoist's 1985 book length essay, The Problem of Democracy is now available from the Arktos publishing house. Outside of specialist circles, and certainly within English speaking countries, Alain de Benoist may not be particularly well known.
Reagan accomplished an historical remoralization — not in the sense of renewing morality, but in restoring morale.
Discussion of the political impact of social media has focused on the power of mass protests to topple governments. In fact, social media's real potential lies in supporting civil society and the public sphere - which will produce change over years and decades, not weeks or months.