„Vagyok pedig kormány embere a szónak azon értelmében, hogy kárhoztatok minden működést, minden elvet, melyek törvényes és hathatós kormányzást lehetetlenítenek.” gróf Dessewffy Aurél
Jobbklikk Egyesület | 2010. június 16.  | 08:43
Bűn és büntetlenség - A Biszku-film. Ajánló 3.
Bűn és büntetlenség. A Biszku-film. Ma este. A Mentában. Ottlenni!
Skrabski Fruzsina és Novák Tamás megtalálta az '56-os forradalom megtorló gépezetének karbantartó-működtetőjét, aki "ellenforradalmárok" vérével tette olajozottá a vörös masinát. Az Uránia mozi az ex-belügyminiszter lányának nyomására elállt a vetítéstől, hiszen Biszku elvtárs nem szerette volna, ha nyilvánosságra kerül a doku (a filmszínház pedig örülhet, mert lövethetett is volna, ahogyan régebben szokott).

Így a Mentában mutatják be a rendező-producer-páros opusát, méghozzá június 16-án (Nagy Imre közönséges meggyilkolásának évfordulóján), három turnusban, 19.00-s, 20.00-s és 21.00-s kezdettel.

Ne feledjétek, hogy a múmiák és a zombik velünk élnek. Élőhalott komcsik éjszakája 70 percben. A Biszku-film premierje. Ott kell lenni. De nagyon!
(A jobbklikken a hozzászóláshoz regisztráció szükséges.)
talán | 2010. június 16.  | 12:45
# 1
Nem feledjük. De ez a fajta mentalitás számomra - és mások számára is - kissé gusztustalan. Ha jól értem, becsaptátok az öreg Biszkut, azt hazudtátok, hogy valami vörös szervezet képviselői vagytok, így sikerült rávenni a beszélgetésre. Lehet, hogy nem tetszik, de a gyilkosoknak is vannak jogaik. Biztosan bűnös és már régen börtönben lenne a helye, de ez akkor is jogtalan, gyáva és unszimpatikus megoldás. Sosem értettem egyet azzal, hogy a cél szentesíti az eszközt! Ennyi erővel hátba is szúrhattátok volna, mert úgyis megérdemli. Nem lenne jó, ha elkezdődne egy módszeres, mindenféle eszmékkel és ál-igazságérzettel párosított önbíráskodás, meghurcolás. Ha ez elkezdődik a komcsikkal, akkor folytatódhat a romákkal, zsidókkal, szegényekkel, gazdagokkal, nőkkel... éppen aki nem tetszik az ügyeletes, hatalmon lévő nomenklatúra haveri körének. A bűnösöket bíróság elé kell állítani, ki kell vizsgálni és meg kell büntetni. De ez a rosszul értelmezett jobboldali nyomulás gusztustalan és kezd félelmetessé válni.
Az alkotmányozás kezd igazán mulattatóvá válni.
A szalonképes konzervatív tudja, hogy a liberalizmus és más baloldaliságok olyanok, mint az iszlám: betérni lehet, kitérni azonban nem, azért halál jár.
What we now call “civil resistance" often takes the form of mass rallies and demonstrations, as in Prague in 1989 and Tehran in 2009. People also engage in strikes, boycotts, fasts, and refusals to obey the law.
Alain de Benoist's 1985 book length essay, The Problem of Democracy is now available from the Arktos publishing house. Outside of specialist circles, and certainly within English speaking countries, Alain de Benoist may not be particularly well known.
Reagan accomplished an historical remoralization — not in the sense of renewing morality, but in restoring morale.
Discussion of the political impact of social media has focused on the power of mass protests to topple governments. In fact, social media's real potential lies in supporting civil society and the public sphere - which will produce change over years and decades, not weeks or months.