„Vagyok pedig kormány embere a szónak azon értelmében, hogy kárhoztatok minden működést, minden elvet, melyek törvényes és hathatós kormányzást lehetetlenítenek.” gróf Dessewffy Aurél
Megadja Gábor | 2011. szeptember 5.  | 20:10
Feljegyzés a Hazugok Házából, avagy bűnös és bűn
Rövidebb is lehetne a tárgyalás, ha már a volt miniszterelnök elöljáróban beismerte "bűnös" voltát.
Mi tagadás, meglehetősen unalmas már a gyurcsányozás meg az elmúltnyolcévezés, de a volt miniszterelnök annyi vicces momentummal tud szolgálni, és olyan magas labdákat ad, hogy azokat egyszerűen muszáj lecsapni.

Bizonyára emlékszik mindenki arra, hogy Medgyessy Péter "szegénységpárti" volt. Ő ezzel kívánta demonstrálni szociális érzékenységét, csak épp rossz szóhasználattal élt (mint a Dark Knight című filmben, amikor Joker az ablak mellett fogja a hölgyemény kezét, és Batman azt mondja: "let her go!", mire Joker: "very poor choice of words..."). Ugyanez történt szegény Baloldali Géniuszunkkal is, amikor újfent koncepciós eljárásról kezdett el papolni, és azt mondotta volt: "Előbb van bűnös, ahhoz keresnek bűnt." Nem akarunk persze szemantikázni, kimagyarázni mindent lehet. De mocorog bennünk a kisördög, hogy szegény volt miniszterelnökünk elfreudolta magát.

Lehetett volna mondjuk - a jogi procedúrák szóhasználatával élve - azt mondani, hogy egy normális jogi eljárás esetén először van a bűntett, és utána elővezetik a gyanúsítottat. Bűnösről pedig csak akkor beszélhetünk, ha a gyanúsított bűnössége igazolást nyert. Gyurcsány viszont már most azt mondja, ő "bűnös", amihez a Fidesz bűnt keres. Nem gyanúsított. Bűnös.

Így viszont akár rövidebb is lehetne a tárgyalás, ha már a volt miniszterelnök ezt elöljáróban beismerte.
(A jobbklikken a hozzászóláshoz regisztráció szükséges.)
stockholm | 2011. szeptember 6.  | 09:00
# 1

Az "elmúltnyolcévezéshez":

 

Szerintem is elég unalmas, de mégsem meglepő, hogy nem hagyjuk el az említését.

Ugyanis lépten-nyomon a következményeibe botlunk és választani kell, hogy utalunk rá vagy elhallgatjuk; igazából egyik sem lehet jó választás.

 

Az alkotmányozás kezd igazán mulattatóvá válni.
A szalonképes konzervatív tudja, hogy a liberalizmus és más baloldaliságok olyanok, mint az iszlám: betérni lehet, kitérni azonban nem, azért halál jár.
What we now call “civil resistance" often takes the form of mass rallies and demonstrations, as in Prague in 1989 and Tehran in 2009. People also engage in strikes, boycotts, fasts, and refusals to obey the law.
Alain de Benoist's 1985 book length essay, The Problem of Democracy is now available from the Arktos publishing house. Outside of specialist circles, and certainly within English speaking countries, Alain de Benoist may not be particularly well known.
Reagan accomplished an historical remoralization — not in the sense of renewing morality, but in restoring morale.
Discussion of the political impact of social media has focused on the power of mass protests to topple governments. In fact, social media's real potential lies in supporting civil society and the public sphere - which will produce change over years and decades, not weeks or months.