„Vagyok pedig kormány embere a szónak azon értelmében, hogy kárhoztatok minden működést, minden elvet, melyek törvényes és hathatós kormányzást lehetetlenítenek.” gróf Dessewffy Aurél
Jobbklikk Egyesület | 2012. február 8.  | 20:55
Hív a Jobbklikk Filmklub! - Berlin Calling
A Jobbklikk-közösség filmklubja a Berlin Calling című kultfilm vetítésével folytatódik. A sajátos hangulatú, autentikus mozi 2012. február 15-én látható, a szokott helyszínen.
Az egyesítés utáni német filmipar sajátos pályát futott be, ugyanis a tőle északra működő, a szélesebb körök számára nehezebben fogyasztható skandináv dráma és a nyugatabbra dívó, jól bejáratott francia filmművészet között elhelyezkedve egy különleges mozgókép-stílust fejlesztett ki. Mégpedig az adott film jellemzően német közegén túl is élvezhető, de mégis nagyon eredeti és különleges műfajt, amelynek közkedvelt darabjai kultikus, de legalábbis igencsak emlékezetes művek lettek.

A deutsche kultfilm-werk szélesebb közönség számára szánt játékfilmes részlegéből került ki az elmúlt évtizedben a Good bye, Lenin! (2003), a több mint drámai A bukás (2004), a Közép-Európa-szerte elgondolkodásra késztető Mások élete (2006), a nagyon német Baader-Meinhof Komplex (2008) és a megrázó Felolvasó (2008), vagy A hullám (2008). Hasonlóan autentikus - mert egy közeget, egy speciális kulturális miliőt, és az időt, meg a vele elválaszthatatlanul összekapcsolódó teret hűen megjelenítő - alkotás a Berlin Calling, amely a német főváros ezredforduló utáni elektronikus underground életébe visz el, miközben a zenei kreativitás tombolásán át egy megtisztulási folyamatba nyerünk betekintést.

A 2008-ban Hannes Stöhr (Berlin Is In Germany, Egy nap Európában) által rendezett zenés dráma főszerepét a saját életét eljátszó - a filmben Icarus néven DJ-ző - Paul Kalkbrennerre osztották, aki minden túlzás nélkül korunk legjobb minimál-elektro zenésze, köszönhetően a lüktető ritmusnak és a hangulatok tökéletes eltalálásának. Nemcsak a film révén széles körben elterjedt Kalk-dance, hanem a rövid idő alatt Kalkbrenner-slágerekké váló trackek miatt is emlékezetes a mozi, arról nem is beszélve, hogy a drogtól megszabaduló lemezlovas barátnőjét játszó, magyar származású (már Düsselforfban született) Rita Lengyel is kiválóan alakít.

Időpont: 2011. február 15. szerda, 19.00

Helyszín: Aulich Ifjúsági Klub, Bp. V. Aulich utca 7.


Eljönnél? Kérdésed van? Kiegészítenéd a fentieket? Tedd meg a Jobbklikk FB-oldalán!
(A jobbklikken a hozzászóláshoz regisztráció szükséges.)
Az alkotmányozás kezd igazán mulattatóvá válni.
A szalonképes konzervatív tudja, hogy a liberalizmus és más baloldaliságok olyanok, mint az iszlám: betérni lehet, kitérni azonban nem, azért halál jár.
What we now call “civil resistance" often takes the form of mass rallies and demonstrations, as in Prague in 1989 and Tehran in 2009. People also engage in strikes, boycotts, fasts, and refusals to obey the law.
Alain de Benoist's 1985 book length essay, The Problem of Democracy is now available from the Arktos publishing house. Outside of specialist circles, and certainly within English speaking countries, Alain de Benoist may not be particularly well known.
Reagan accomplished an historical remoralization — not in the sense of renewing morality, but in restoring morale.
Discussion of the political impact of social media has focused on the power of mass protests to topple governments. In fact, social media's real potential lies in supporting civil society and the public sphere - which will produce change over years and decades, not weeks or months.