„Vagyok pedig kormány embere a szónak azon értelmében, hogy kárhoztatok minden működést, minden elvet, melyek törvényes és hathatós kormányzást lehetetlenítenek.” gróf Dessewffy Aurél
 | 2012. február 21.  | 17:38
»Ő mondja meg, ki voltál...«
Gyurcsány Ferenc álszenten megbocsájtásról értekezik, és azért még egyszer belerúg a halott Csurka Istvánba.
Én egész egyszerűen ezt nem vagyok képes elhinni. Nem vagyok képes elhinni ezt a pasast, Gyurcsány Ferencet. Hogy nap nap után képes még mindig olyat mondani, ami szétfeszíti az ember idegrendszerét. Újra és újra ugyanaz az álszent, modoros odamondogatás, majd fennköltködés, pozőrködés, maníros álőszinteség.

Mint például most is, a keddi évértékelőn. Gyurcsány - miközben a gaz, orbáni »ellen-Magyarországot« ostorozta - kijelentette: »Nincs helye elutasító, kiüldöző szenvedélynek. Nincs helye kiátkozásnak sem, mert az átok visszahullik a fejünkre.« Milyen megnyugtató, békés szavak. Persze jön a többi, unalomig ismert gyurcsányi maszlag, a szokásos nekünk igazunk van történelmileg, de... című kottából lejátszva. »A köztársaságpártiak ma politikai, társadalmi kisebbségben vannak« - ismeri el, azonban a feladat szerinte éppen az, hogy a többséget - akik »nagyon mást gondolnak Magyarországról« - meggyőzzék igazukról, mert bár »Orbán menni fog, de az úgynevezett nemzeti Magyarország maradni fog«, és mert együtt kell majd élnünk, békében, boldogságban, satöbbi, satöbbi, satöbbi.

Milyen békülékeny, kedves, már-már frontbarátkozós hangnem, ugye? Nos, akkor nézzük meg, mit is írt a Demokratikus Koalíció elnöke tavaly év végén Szenvedélyes vádbeszéd a Klubrádió okán címmel a Facebook-on, úgy általánosságban. Idézem: »Meg fogtok bukni és megérdemlitek. Megbuktok, mert ostobák vagytok és erőszakosak. Mert primitíven fenn hordjátok az orrotokat, mert semmi nem elég, mert nem ismeritek a mértékletességet. A bukásotok meg ronda lesz. Mert aki olyan magasról zuhan, ahova Ti képzelitek magatokat, az súlyosan roncsolódik, amikor a földre ér. És nem lesz sok megértés, át fognak lépni rajtatok, sokan talán kárörvendve, mások csak figyelemre se méltatva [...] És minél tovább húzzátok, annál nagyobb lesz a szenvedély, annál brutálisabb vereségetek.« Megbuktok. Méghozzá rondán. Magasról. Roncsolódtok. Átlépünk rajtatok. Ráadásul kárörvendve. Mintha a politika Charles Baudelaire-e írta le volna a saját Dögjét. Szenvedélyesen.

De Gyurcsány nem áll meg. Megtalálja az egészre a szimbolikus magyarázatot. Persze! Hiszen az orbáni ellen-Magyarország »előképe Csurka István politikai programja és világlátása«, Csurka hívta életre mindazt, ami ma kormányzati szinten megtestesül. És nem átall - nem tudok jobb kifejezést erre -, nem átall Antall Józsefre hivatkozni, mint »a modern magyar konzervativizmus megalapítójára«. Gyurcsány Ferenc Antall Józsefre hivatkozik, aki felvette a harcot Csurkával - bezzeg most Orbánék inkorporálják Csurka örökségét. »Bármit írhatnak rólunk, bármit mondhatnak, szemérmetlenül azok mondják, akik ide vezették ezt az országot. szemérmetlenül bennünket vádolnak. Nem mi tettük tönkre. Nem mi hoztuk ilyen helyzetbe. Legalább azok, akik ide vezették, ne nagyképűsködjenek velünk szemben« - tudják ki mondta? Nem, nem Orbán Viktor, és nem, nem 2012-ben. Antall József mondta 1992-ben a szocialistáknak. Megállta a helyét akkor is, megállja a helyét ma is.

De miből is vezette le Gyurcsány konkrétan, hogy a jelenlegi rendszer előképe Csurka István? Hát abból, hogy a MIÉP korábbi elnökének temetésén ott voltak kormánypárti politikusok. Nyilván, ez egy jel, egy bizonyosság. Sőt, maga A Bizonyíték. Gyurcsány tudhatja, megmondhatja, hiszen »ott áll eleve sírodnál, ő mondja meg, ki voltál, porod is neki szolgál». Ismerős, ugye?
(A jobbklikken a hozzászóláshoz regisztráció szükséges.)
kérdés | 2012. február 22.  | 09:02
# 1

\"...igaza van ennek a disznó Csurkának, de ezt így nem lehet kimondani....\"gondolják a megélhetési muslincák és rárepülnek pro és kontra a Csurkára.

Forrás: ismeretlen, de már tizenéve ez a szlogen járta.

crash24 | 2012. március 7.  | 14:54
# 3
Egyre inkább komikus látni azt a kétségbeesett vergődést, amelyet Gyurcsány Ferenc produkál a figyelem elnyerése érdekében. Hol Nagy Imre sírjánál játsza el a médiumot, hol a miskolci paneldzsungelben harcol az igazságért és néz szembe az Orbán rezsim által okozott mélyszegénység kilátástalan veszélyeivel. Akárhogy is, ilyen politikai szereplő még nem volt Magyarország történetében és ne is legyen. Hosszú időszakon keresztül baloldalinak lenni pedig úgy tűnik, komoly mentális kockázattal járhat. Gondoljunk csak Kádárra, Tamás Gáspár Miklósra ( http://www.youtube.com/watch?v=N_aWWf0JU54 ) vagy a mi hőn szeretett Gyurcsányunkra (és még sorolhátnánk). Regényekben nem találni ilyen komikus szereplőket és hosszú idő távlatából az ember már el sem hiszi, hogy bizony ezek az emberek egyszer az országot irányították.
Az alkotmányozás kezd igazán mulattatóvá válni.
A szalonképes konzervatív tudja, hogy a liberalizmus és más baloldaliságok olyanok, mint az iszlám: betérni lehet, kitérni azonban nem, azért halál jár.
What we now call “civil resistance" often takes the form of mass rallies and demonstrations, as in Prague in 1989 and Tehran in 2009. People also engage in strikes, boycotts, fasts, and refusals to obey the law.
Alain de Benoist's 1985 book length essay, The Problem of Democracy is now available from the Arktos publishing house. Outside of specialist circles, and certainly within English speaking countries, Alain de Benoist may not be particularly well known.
Reagan accomplished an historical remoralization — not in the sense of renewing morality, but in restoring morale.
Discussion of the political impact of social media has focused on the power of mass protests to topple governments. In fact, social media's real potential lies in supporting civil society and the public sphere - which will produce change over years and decades, not weeks or months.