„Vagyok pedig kormány embere a szónak azon értelmében, hogy kárhoztatok minden működést, minden elvet, melyek törvényes és hathatós kormányzást lehetetlenítenek.” gróf Dessewffy Aurél
Jobbklikk Egyesület | 2012. február 27.  | 19:58
Hall of Fame
2012. február 20-án Az állambiztonsági múlt átláthatóvá tételéről szóló törvényjavaslatra a Fidesz és KDNP frakcióinak többsége nemmel szavazott. Kivéve 24 képviselőt. Tisztelet nekik.
A Schiffer András által benyújtott Az állambiztonsági múlt átláthatóvá tételéről szóló törvényjavaslatra - amely azzal az igénnyel lépett fel, hogy a totalitárius múlt állambiztonsági részének feltárásában és lezárásában az utolsó, megnyugtató fejezet legyen - a Fidesz-frakció és a KDNP képviselőcsoportjának többsége 2012. február 20-án nemmel szavazott. Kivéve az itt következő 24 kormánypárti képviselőt.

Név szerint:

Balog Zoltán (Fidesz)
Bencsik János (Fidesz)
Dr. Braun Márton (Fidesz)
Dr. Dorkota Lajos (Fidesz)
Földesi Gyula (Fidesz)
Gulyás Gergely (Fidesz)
Hanó Miklós (Fidesz)
Horváth László (Fidesz)
L. Simon László (Fidesz)
Dr. Molnár Ágnes (Fidesz)
Nagy István (Fidesz)
Dr. Nagy István (Fidesz)
Dr. Pesti Imre (Fidesz)
Rácz Róbert (Fidesz)
Szólláth Tibor Zoltán (Fidesz)
Tóth Gábor (Fidesz)
Dr. Tóth József (Fidesz)
Ughy Attila (Fidesz)
Wintermantel Zsolt (Fidesz)
Dr. Hoffmann Rózsa (KDNP)
Dr. Lanczendorfer Erzsébet (KDNP)
Pálffy István (KDNP)
Dr. Seszták Miklós (KDNP)
Varga László (KDNP)

(Illusztrációnkon Tom Wolfe Az igazak című kötete filmadaptációjának moziplakátja látható.)
(A jobbklikken a hozzászóláshoz regisztráció szükséges.)
kérdés | 2012. február 28.  | 11:06
# 1

Az első gondolatom: én tisztelem azoknak a véleményét is, akik különböző okokból a lista nyilvánosságra való hozatala ellen szavaztak.

Ez az első gondolat.

A második: jó volna megismerni több érvet, ki miért szeretné nyilvánossá tenni, mert én idáig csak olyan közhelyekkel találkoztam, amik első hallásra pofonegyszerűekérthetőek,lehet szajkózni ezeket, de nem támasztanak semmit alá, sőt következményeik egyértelműen az ügynökrendszer kultuszát teszik elfogadhatóvá.

Maga ez a tény erősen emlékeztett engem a gyerekkorom óta megismert propagandavilágra.

Ezért első feltételezésem, ennek a kádári(?) píárnak lenne csak a folytatása, hagyná érintetlenül a mögötte bújókat, s a társi közbeszéd felszínét borzolná csak.

Fogom folytatni, de most dolgom van.

 

kérdés | 2012. február 29.  | 22:14
# 7

Restellem, de nem bírom abbahagyni...

Szóval, az alapvatő tévedés abban van manapság, hogy azt hisszük, az ügynökök egyetlen bűne az kellett, hogy legyen, hogy jelentsen.

De nemcsak az volt a rendszer alappillére, hanem hozzá az is, amit az ügynök terjesztett.

Az elv mélyen a néplélekben gyökeredzett.

Száll a madár ágról ágra,

száll az ének szájról szájra.

Ezt komponálták meg az ügyes népnevelők, a hittérítők, néptanárok történelmi tapasztalatait kihasználva. 

Manapság azon veszem észre, hogy semmi sem változott valójában a diktatórikus módszerekhez képest, hogy a világhálón remekelnek ezek a nemistudommineknevezzem, népoktatók, hülyítők, de akár a tartóstisztek is.

Remélem, a ma szervezetten ügynökösködők népes tábora hamarabb fog napfényre kerülni (a jelenlegi, közvéleménnyel való manipulációk okán mondom), mint a mi hatvanvalahányéves, mellesleg kivénhedt ügynökrendszerünk maradványa. Nagyobb az esély rá.

Mert azt mindenki el tudja képzelni, hogy már rég kiváltották a biszkukat korszerűbbekre.

Valaha nem tudta volna egy ősatyja sem elképzelni ennek a most szellőztetésre váró rakásnak sem, hogy lehet olyan kor, amikor vagy nem tabu többé, vagy nem egyedi szabadalom, vagy alig kíváncsiak rá.

Elvégre az emberek zöme a piacról, s nem píárból lakik jól.

Ha a nemzeti hadseregek  kiváltása pedig  ügynökseregre változott, akkor még nagyobb a valószínűsége az infók kiszivárgásának.

Egyre inkább az a benyomásom, hogy max. választási előhangulat befolyásolására lenne csak jó.

Mégegyszer, a módszer, ahogy terjesztik az infót, az nem sokat változott.

Lista ide, vagy oda.

 

kérdés | 2012. március 7.  | 13:03
# 11

Najó, egy dologra én is kíváncsi lennék.

Hány darab ügynök kullancsoskodott rajtam?

Népidemokratikusan lefordítva, hány embernek adhattam \'munkát, kenyeret\' ?

 

crash24 | 2012. március 7.  | 14:28
# 12
Érthetetlen az az összetartás amely minden fajta véleménykülönbség ellenére, bizonyos kérdések tekintetében fenn áll a rendszerváltó pártok között. Ilyennek tekinthető mondjuk a 2006-os események titkosításának feloldására és most az állambiztonsági múlt átláthatóságára vonatkozó törekvések kéz a kézben való elvetése. Ez a tökéletes összhang, ez a kimondatlan mégis reflexszerű összetartás már-már kétségbeejtő. Nyilvánvaló hogy a rendszerváltás körüli időszak kétes döntései nem csak a volt MSZMP-sek számára okoz lázálmokat. Ebben a történetben nyakig benne volt mindenki. A \"Múltat végképp eltörölni\" módszer talán nem a legmegfelelőbb eszköz a rendszerváltás erkölcsi hiányosságainak pótlása tekintetében. Főleg nem egy konzervatív értékeket valló párt esetében.
Az alkotmányozás kezd igazán mulattatóvá válni.
A szalonképes konzervatív tudja, hogy a liberalizmus és más baloldaliságok olyanok, mint az iszlám: betérni lehet, kitérni azonban nem, azért halál jár.
What we now call “civil resistance" often takes the form of mass rallies and demonstrations, as in Prague in 1989 and Tehran in 2009. People also engage in strikes, boycotts, fasts, and refusals to obey the law.
Alain de Benoist's 1985 book length essay, The Problem of Democracy is now available from the Arktos publishing house. Outside of specialist circles, and certainly within English speaking countries, Alain de Benoist may not be particularly well known.
Reagan accomplished an historical remoralization — not in the sense of renewing morality, but in restoring morale.
Discussion of the political impact of social media has focused on the power of mass protests to topple governments. In fact, social media's real potential lies in supporting civil society and the public sphere - which will produce change over years and decades, not weeks or months.