„Vagyok pedig kormány embere a szónak azon értelmében, hogy kárhoztatok minden működést, minden elvet, melyek törvényes és hathatós kormányzást lehetetlenítenek.” gróf Dessewffy Aurél
VSZ: Kollár Dániel  | 2014. szeptember 29.  | 12:00
Korszemek V. rész
Egy ebédszünet, egy későn kiszállított, langyos pizza, egy zsírtenger, fel is szeletelve meg nem is. Egy kolléga, aki kér egy szeletet.
Egy nap


Egy ébresztő a telefonon, egy szundi, meg még egy. Egy tükör, egy-egy csipa, később még egy, pedig már úgy tűnt, hogy nulla. Egy cipőbe bújás, egy utca, egy út, egy pékség útközben. Egy konzervált croissant, egy kakaó, egy kétezres, egy nincs kisebb. Egy metróaluljáró, egy technikai okok miatt nem közlekedik, egy elmormolt bassza meg. Egy pótlóbusz, egy pozícióharc egy négyzetméteren. Egy iroda, több tucat négyzetméteren. Egy blokkoló kártya, egy kávé, egy wc, és még egy csipa. Egy Windows intro, egy Outlook, egy köteg megválaszolásra váró email. Egy jól haladó projekt, egy bizonytalan és egy alakuló. Egy elégedettség, egy idegesség, egy reménykedés. Egy ebédszünet, egy későn kiszállított, langyos pizza, egy zsírtenger, fel is szeletelve meg nem is. Egy kolléga, aki kér egy szeletet. Egy másik, aki egy teljesítésigazolást kér. Egy ügyfél, aki reméli nem zavar, de. Egy rövid ebédszünet, egy hosszúkávé. Egy hosszú délután. Egy meeting, egy grafikon, egy sor bulletpoint, végül egy időzítés, magyarán szólva timing. Egy kis köteg megválaszolásra váró email. Egy hat óra, egy hazaút. Egy helyreállt metróközlekedés, egy sötétbe borult város. Egy konditerem, egy dohos pince, egy megfáradt izzadtságszag, egy motorikus elszántság, egy közelgő tavasz a súlyok mögött. Egy visszahúzó tél előttük. Egy álmodozás a futópadon. Egy pipa az edzés végén, egy kulcskeresés utána az öltözőben. Egy megvan, egy megnyugvás. Egy kulcs a zárban otthon. Egy megérdemelt csönd, egy lelassult idő. Egy időtöltés nap végéig, ami több mint a semmi, de kevesebb, mint a valami. Egy tükör, egy-egy csipa helyett egy-egy karika. Egy ágy, egy záró mobilnet, egy kezdődő álom. Egy ébresztő a...

Meeting report


Új planninget tervezünk. Az előző negyedéves QR eredményeit elemezzük a marketinggel kooperálva, engagement experience entity alapon. A B2B service performansza megfelelt az előzetes Main Aim settingsnek, a consumer communications ROI-ja ugyanakkor elmaradt a median scenariotól. A sales pitch peak után kalkulált substandard share alapján megállapítható, hogy a predisposed pre-pay piac retail strategy-je felülvizsgálatra szorul. Finance oldalon a corporate client focus a long-term loyalty szegmens felé irányul Q3-ban és Q4-ben, miközben a part-time quantity volumene dekrizálódik. A regional operation agency-k újonnan implementált brandbookja már a global policy-ben foglalt identity indikátorokat és focal pointokat is tartalmazza. A procurement unit efficiency ratingje forecast alatt teljesített. A HR elkezdte a WDAFUQ-2012/2-es teljesítményértékelési rendszer evaluálását. Az integrált látásmód továbbra is key.

RSVP: rohadt sokba volna a profit.

Illusztrációnk a szerző 4-es metróban készített felvétele.
(A jobbklikken a hozzászóláshoz regisztráció szükséges.)
kérdés | 2014. október 8.  | 21:13
# 1
Magyarok Nagyasszonya
      Édesanya, bódog Anya, Virágszülő Szűz Mária. (Winkler-kódex)

Édesanya, boldog anya, Virágszülő Szűzmária, Világraszült virágodnak, Ajánlj minket szent Fiadnak.

Ha nem ajánlsz, hova menjünk? Nincs egy izrom épség bennünk. Minden épet, minden szépet Fölfaltak a cudar évek.

Mind a tíz bűnnel komáztunk, Belzebúbbal paroláztunk, Ami csepp jó maradt bennünk, Lemarta az idegen bűn.

Csúfra mégis megmaradtunk, Nem nyílt meg a föld alattunk, Kikerültük a koporsót, Itt vagyunk most, legutolsók,

Legutolsók a világnak, Kik a szívünkbe nem látnak, De tenálad, Asszonyunknál, Tudjuk, hogy csak irgalom vár.

Eddig is mint nyitott könyvben, Úgy olvastál a szívünkben. Bűneinket végigsírtad, De ítélni föl nem írtad.

Te látod, hogy szívünk marja A bűnbánat jeges karma, Pislog már a keserűség Hamvából a régi hűség.

Már a régi hit is mozdul, A meleg vér meg-megpozsdul. Ami szégyenünkre válott, Szemünkről már hull a hályog.

Látjuk már, hogy mi rossz, mi jó, Tudjuk, mi félteni való. Sereglünk a Krisztus elé, De hogy álljunk szeme elé? Mit mondjunk, ha reá kérdez? Szólj helyettünk, anyánk édes, Annyit mondj csak: rosszak vagyunk, De mégis a tied vagyunk.

Sík Sándor 

 

Annyit teszek hozzá, hogy olvasói 'korszemek' a szemüveges porszemek gyűjteményéből.

 

Miért ide?

 

Mert nagyon tetszenek a Korszemek X.

S hogy ne felejtsük el, a hétköznapokat lenullázza egyszer az Ünnep.

 

S miért most?

 

Mert ma Magyarország Nagyasszonyának Ünnepe van.

A legnagyobb magyar ünnep.

A legrégebbi eredetű magyar ünnep.

 

Miért pont ezt a verset?

 

Mert ki kell nőni ebből a mai 'korcsmából'.

 

 

 

 

Az alkotmányozás kezd igazán mulattatóvá válni.
A szalonképes konzervatív tudja, hogy a liberalizmus és más baloldaliságok olyanok, mint az iszlám: betérni lehet, kitérni azonban nem, azért halál jár.
What we now call “civil resistance" often takes the form of mass rallies and demonstrations, as in Prague in 1989 and Tehran in 2009. People also engage in strikes, boycotts, fasts, and refusals to obey the law.
Alain de Benoist's 1985 book length essay, The Problem of Democracy is now available from the Arktos publishing house. Outside of specialist circles, and certainly within English speaking countries, Alain de Benoist may not be particularly well known.
Reagan accomplished an historical remoralization — not in the sense of renewing morality, but in restoring morale.
Discussion of the political impact of social media has focused on the power of mass protests to topple governments. In fact, social media's real potential lies in supporting civil society and the public sphere - which will produce change over years and decades, not weeks or months.