„Vagyok pedig kormány embere a szónak azon értelmében, hogy kárhoztatok minden működést, minden elvet, melyek törvényes és hathatós kormányzást lehetetlenítenek.” gróf Dessewffy Aurél
VSZ: Szolomayer Balázs | 2010. június 22.  | 12:08
Így kell bejelentkezni egy posztra!
Szanyi Tibor megújítaná a baloldalt. A platformokat frakciókká alakítaná, a tagozatokat pedig szellemi műhelyekké, ami nyilvánvalóan tovább folytatná a szocialista pártban a weimarizálódás folyamatát.
"A nagy hajó lassan fordul, gyorsan süllyed!" - az idézet bármily meglepő is, de Kuncze Gábortól származik. Ha manapság nyomon követi valaki az MSZP megújítására vonatkozó elképzeléseket, pontosan ez az érzés töltheti el.

Egyre-másra jelennek meg a dolgozatok a nagymúltú párt megújításáról, amelyek olyan gyorsan halnak el, ahogy azok a bizonyos reformok megbársonyozódtak. A legújabbat épp Szanyi Tibor jegyzi. Szanyi mintha most eszmélne rá arra, amit Horn Gyula már 2006-ban megmondott, ti. hogy "az MSZP az egyetlen párt az országban, amelynek nincs szövetségese". De ha megkérdezte volna Bolgár Györgyöt a kötcsei beszédről, vagy William Shatnert az erőterekről, akkor is legalább egy év fórban lenne. De nem, még mindig azt hirdeti, hogy a liberalizmus bástyáit meg kell tartani, ugyanakkor vissza kell foglalni a baloldalt. Joggal juthat eszünkbe Mátyás király megtréfálása: "lovon is jött meg nem is, volt is rajta ruha, meg nem is". A Kapitány a fiatalokkal kívánja megújítani a pártot. De vajon hogy lesz vonzó egy fiatalnak Kiss Péter? Vagy Szekeres Imre? Esetleg Bárándy Gergely? Rejtély, de sebaj, integráljunk lehetőleg minden liberális és baloldali szervezetet, aztán majd csak lesz valami. Talán lesz egy olyan ember köztük, aki el tudja majd magyarázni, hogyan lehet a baloldaliságot életmódként láttatni.

Szanyi a platformokat frakciókká alakítaná, a tagozatokat pedig szellemi műhelyekké, ami nyilvánvalóan tovább folytatná a szocialista pártban a weimarizálódás folyamatát; valamint nagy nyilvánosságot adna a választmánynak - magyarul legitimizálná a "fecsegő öregasszonyok gyülekezetét" (Gyurcsány Ferenc). Az újlipóciai "fenegyerek" ígéretet tesz, hogy nem lesz álláshalmozó és más funkció nem is kell neki, ha az új baloldali parlament elnöke lehet.

Így kell bejelentkezni egy posztra! "Vörös nehéztüzérség, össztűz!"

(Illusztrációnkon posztunk hőse szerepel kampányolás közben.)
(A jobbklikken a hozzászóláshoz regisztráció szükséges.)
Tehetetlen Dodó | 2010. június 22.  | 19:02
# 1

Támogatom ezeket a megújulási kezdeményezéseket.

Így lehet mihamarabb 5-6 pici MSZP-t előállítani.

Az alkotmányozás kezd igazán mulattatóvá válni.
A szalonképes konzervatív tudja, hogy a liberalizmus és más baloldaliságok olyanok, mint az iszlám: betérni lehet, kitérni azonban nem, azért halál jár.
What we now call “civil resistance" often takes the form of mass rallies and demonstrations, as in Prague in 1989 and Tehran in 2009. People also engage in strikes, boycotts, fasts, and refusals to obey the law.
Alain de Benoist's 1985 book length essay, The Problem of Democracy is now available from the Arktos publishing house. Outside of specialist circles, and certainly within English speaking countries, Alain de Benoist may not be particularly well known.
Reagan accomplished an historical remoralization — not in the sense of renewing morality, but in restoring morale.
Discussion of the political impact of social media has focused on the power of mass protests to topple governments. In fact, social media's real potential lies in supporting civil society and the public sphere - which will produce change over years and decades, not weeks or months.