„Vagyok pedig kormány embere a szónak azon értelmében, hogy kárhoztatok minden működést, minden elvet, melyek törvényes és hathatós kormányzást lehetetlenítenek.” gróf Dessewffy Aurél
Kulcsszó
 | 2010. augusztus 26.  | 09:47

Bár az újpogány szubkultúrában divatos lett Szent Istvánt "nyugati ügynökként" szidalmazni, első királyunk a Nyugatról érkező fenyegetés idején is minden erejével védte az ország függetlenségét.

 | 2010. augusztus 20.  | 10:29

A hazaszeretet ápolása nem merül ki a múlt nagyjai előtt való főhajtásban. Aki igazán felelősen gondolkodik, az a következő nemzedékekkel is szolidaritást vállal, nem sajátít ki többet, mint amennyiért megdolgozott.

Thaisz Miklós  | 2010. július 27.  | 08:48

A kormány eltökéltsége nem véletlenül népszerű Magyarországon, az igazi mérce azonban az lesz, hogy a kabinet képes lesz-e sikeres gazdasági modellt állítani az IMF által erőltetett út helyett?

Az alkotmányozás kezd igazán mulattatóvá válni.
A szalonképes konzervatív tudja, hogy a liberalizmus és más baloldaliságok olyanok, mint az iszlám: betérni lehet, kitérni azonban nem, azért halál jár.
What we now call “civil resistance" often takes the form of mass rallies and demonstrations, as in Prague in 1989 and Tehran in 2009. People also engage in strikes, boycotts, fasts, and refusals to obey the law.
Alain de Benoist's 1985 book length essay, The Problem of Democracy is now available from the Arktos publishing house. Outside of specialist circles, and certainly within English speaking countries, Alain de Benoist may not be particularly well known.
Reagan accomplished an historical remoralization — not in the sense of renewing morality, but in restoring morale.
Discussion of the political impact of social media has focused on the power of mass protests to topple governments. In fact, social media's real potential lies in supporting civil society and the public sphere - which will produce change over years and decades, not weeks or months.