„Vagyok pedig kormány embere a szónak azon értelmében, hogy kárhoztatok minden működést, minden elvet, melyek törvényes és hathatós kormányzást lehetetlenítenek.” gróf Dessewffy Aurél
Kulcsszó
VSZ:   | 2012. január 16.  | 12:53

A fanatikusok a Közel-Keleten nemtetszésük kifejezéseként egy-egy csillag(-sávos) lobogót gyújtanak meg a tömeg éljenzése közepette. Már nálunk is?

 | 2011. augusztus 31.  | 11:32

De Gaulle elnök nem a szerethető politikusok archetípusa. De azért negyven évvel a halála után még mindig azon keseregni, hogy nem sikerült megölni, minimum bornírtság.

VSZ: Szolomayer Balázs  | 2010. október 27.  | 09:00

A Magyar Gárda megosztotta a Jobbikot és elveszítette érdekességét. A Jobbik háza tájáról pedig eltűnt a düh. Laposodni kezd a radikális/szélsőjobb bulija.

Békés Márton  | 2010. szeptember 9.  | 08:56

Egy, a Jobbik jövőjén lamentáló Nézőpont-kutatás szerint előfordulhat: a párt szakadni fog. A kérdés az: van-e létjogosultsága egy más típusú radikalizmusnak és milyen profilt kell felvenni ehhez?

Az alkotmányozás kezd igazán mulattatóvá válni.
A szalonképes konzervatív tudja, hogy a liberalizmus és más baloldaliságok olyanok, mint az iszlám: betérni lehet, kitérni azonban nem, azért halál jár.
What we now call “civil resistance" often takes the form of mass rallies and demonstrations, as in Prague in 1989 and Tehran in 2009. People also engage in strikes, boycotts, fasts, and refusals to obey the law.
Alain de Benoist's 1985 book length essay, The Problem of Democracy is now available from the Arktos publishing house. Outside of specialist circles, and certainly within English speaking countries, Alain de Benoist may not be particularly well known.
Reagan accomplished an historical remoralization — not in the sense of renewing morality, but in restoring morale.
Discussion of the political impact of social media has focused on the power of mass protests to topple governments. In fact, social media's real potential lies in supporting civil society and the public sphere - which will produce change over years and decades, not weeks or months.