„Vagyok pedig kormány embere a szónak azon értelmében, hogy kárhoztatok minden működést, minden elvet, melyek törvényes és hathatós kormányzást lehetetlenítenek.” gróf Dessewffy Aurél
Kulcsszó
VSZ: Kozma Georgina  | 2012. április 12.  | 10:00

Létezhet-e konzervativizmus egy olyan társadalomban, ahol nincs konzervatív közelmúlt, nincs gyökér, amibe kapaszkodni lehet? Igen, maga a helyzet teremti meg a mai konzervatív fiatalt.

VSZ:   | 2011. november 8.  | 10:14

Van még miért kiállni, tenni, van mire rácáfolni. Jelszavaink mögött még mindig valós problémák bújnak meg. Az átalakulás elkezdődött, az első lépéseket megtették. De a folyamat nem befejezett.

Békés Márton  | 2010. december 6.  | 08:00

"Pártalapítás" és nyitott ajtókat döngető mozgalmárkodás helyett folytassuk azt, amit évek óta csinálunk: szeressük felebarátainkat és gyűlöljük az utópiákat, írjunk sokat és olvassunk még többet.

Jobbklikk Egyesület  | 2010. november 3.  | 12:16

A 2008. november 20-ai Konzílium - Nemzeti Blogcsúcs második évfordulóján újabb kerekasztal-beszélgetés kerül megrendezésre. Jobbklikk, Konzervatórium, Mandiner. Ottlenni!

Békés Márton  | 2010. szeptember 20.  | 10:11

Magyarország első Kormányzati Karrier Expóján nemigen talál fogást a baloldali sajtó sem. A szervezés profizmusán és az óriási érdeklődésen túl ebben az is szerepet játszik, hogy a szakmai rendezvény pártos felhangoktól mentes volt, viszont egy új és vonzó szellemiség hatotta át. Mi is volt ez?

Az alkotmányozás kezd igazán mulattatóvá válni.
A szalonképes konzervatív tudja, hogy a liberalizmus és más baloldaliságok olyanok, mint az iszlám: betérni lehet, kitérni azonban nem, azért halál jár.
What we now call “civil resistance" often takes the form of mass rallies and demonstrations, as in Prague in 1989 and Tehran in 2009. People also engage in strikes, boycotts, fasts, and refusals to obey the law.
Alain de Benoist's 1985 book length essay, The Problem of Democracy is now available from the Arktos publishing house. Outside of specialist circles, and certainly within English speaking countries, Alain de Benoist may not be particularly well known.
Reagan accomplished an historical remoralization — not in the sense of renewing morality, but in restoring morale.
Discussion of the political impact of social media has focused on the power of mass protests to topple governments. In fact, social media's real potential lies in supporting civil society and the public sphere - which will produce change over years and decades, not weeks or months.