„Vagyok pedig kormány embere a szónak azon értelmében, hogy kárhoztatok minden működést, minden elvet, melyek törvényes és hathatós kormányzást lehetetlenítenek.” gróf Dessewffy Aurél
Kulcsszó
Békés Márton  | 2012. április 2.  | 14:41

A nagy gazdasági világválság idején is felmerült, hogy a kapitalizmusnak vége van, Adam Smith láthatatlan keze pedig nem létezik. Nyolcvan évvel később sem merték tesztelni az állítólag ismét döglődő kapitalizmus öntisztítási folyamatát. A katasztrófát követő globális gazdasági böjt ismét elmaradt.

Békés Márton  | 2011. december 1.  | 09:00

A történelem második globális gazdasági válsága nem törli el a kapitalizmust, hanem éppen ellenkezőleg, megújítja azt, ahogyan az 1929-es krízis után is történt. A piacgazdaságon mindig segítő kreatív rombolás most megtaníthat minket visszatérni a kapitalizmus gyökereihez.

Varga Gergely  | 2011. november 28.  | 21:41

Kétségtelen, hogy van összehangolt mozgás a nemzetközi pénzügyi szereplők között, még ha ezt nem is úgy kell elképzelni, hogy egy sötét szobában néhány rejtélyes alak hetente elhatároz valamit.

VSZ: Maráczi Tamás  | 2011. január 20.  | 20:43

Az amerikai középosztály számára a jólét (talán túl) sokáig magától értetődő volt, ma már azonban nem az. A régi amerikai élet minősége utáni vágy lett maga az amerikai álom. A sebezhetőség érzete és a nemzetközi presztízs csökkenése pedig tovább erodálja az amerikai különlegesség-tudatot.

Varga Gergely  | 2010. szeptember 27.  | 09:55

A hazai szocialisták és az amerikai jobboldali populista Tea Party mozgalomban két hasonlóság biztos van: Gyurcsány Ferenc és Sarah Palin divatos szemüvege mellett a rövid emlékezet.

Az alkotmányozás kezd igazán mulattatóvá válni.
A szalonképes konzervatív tudja, hogy a liberalizmus és más baloldaliságok olyanok, mint az iszlám: betérni lehet, kitérni azonban nem, azért halál jár.
What we now call “civil resistance" often takes the form of mass rallies and demonstrations, as in Prague in 1989 and Tehran in 2009. People also engage in strikes, boycotts, fasts, and refusals to obey the law.
Alain de Benoist's 1985 book length essay, The Problem of Democracy is now available from the Arktos publishing house. Outside of specialist circles, and certainly within English speaking countries, Alain de Benoist may not be particularly well known.
Reagan accomplished an historical remoralization — not in the sense of renewing morality, but in restoring morale.
Discussion of the political impact of social media has focused on the power of mass protests to topple governments. In fact, social media's real potential lies in supporting civil society and the public sphere - which will produce change over years and decades, not weeks or months.