„Vagyok pedig kormány embere a szónak azon értelmében, hogy kárhoztatok minden működést, minden elvet, melyek törvényes és hathatós kormányzást lehetetlenítenek.” gróf Dessewffy Aurél
Kulcsszó
VSZ: Iványi Márton  | 2012. február 14.  | 09:00

Miközben a közösségi média önmagában nem vezet forradalmakhoz, oly módon és mértékben segítheti azok kibontakozását, amelyet még csak most kezdünk el megérteni.

Varga Gergely  | 2011. június 20.  | 16:39

Egy esztendővel ezelőtt a srebrenicai vérengzés 15. évfordulója alkalmából a humanitárius intervenciók politikai-morális dilemmájáról írtam. Egy éven belül a Nyugat hasonló kérdésekkel szembesült.

Varga Gergely  | 2011. május 3.  | 09:00

A valódi változást a Közel-Keleten és a szélsőséges iszlámhoz köthető terrorizmus tekintetében nem elsősorban Bin Laden halála hozhatja el, hanem inkább az arab tavasz jövője.

Varga Gergely  | 2011. február 5.  | 16:55

Forradalom? Éhség lázadás? Demokratizálódás? Iszlám előretörés? Talán mindez egyszerre?- Még nem tudjuk, csak azt, hogy új korszak kezdődött a Közel-Keleten.

Az alkotmányozás kezd igazán mulattatóvá válni.
A szalonképes konzervatív tudja, hogy a liberalizmus és más baloldaliságok olyanok, mint az iszlám: betérni lehet, kitérni azonban nem, azért halál jár.
What we now call “civil resistance" often takes the form of mass rallies and demonstrations, as in Prague in 1989 and Tehran in 2009. People also engage in strikes, boycotts, fasts, and refusals to obey the law.
Alain de Benoist's 1985 book length essay, The Problem of Democracy is now available from the Arktos publishing house. Outside of specialist circles, and certainly within English speaking countries, Alain de Benoist may not be particularly well known.
Reagan accomplished an historical remoralization — not in the sense of renewing morality, but in restoring morale.
Discussion of the political impact of social media has focused on the power of mass protests to topple governments. In fact, social media's real potential lies in supporting civil society and the public sphere - which will produce change over years and decades, not weeks or months.