„Vagyok pedig kormány embere a szónak azon értelmében, hogy kárhoztatok minden működést, minden elvet, melyek törvényes és hathatós kormányzást lehetetlenítenek.” gróf Dessewffy Aurél
Kulcsszó
Zelena Dóra  | 2010. szeptember 1.  | 08:12

A szlovák miniszterelnök-asszony egyelőre úgy egyensúlyoz, hogy párhuzamosan pedzegeti a szlovák alkotmánymódosítás eltörlését, és a várja el a magyar kormánytól a kettős állampolgárság felhigítását.

Zelena Dóra  | 2010. július 20.  | 09:27

A hírek szerint a Híd-Most is meghívást kapott az újjáalakuló Magyar Állandó Értekezlet következő ülésére. Ez a rövid információ a nemzetpolitika terén két fontos tényezőre is rávilágít.

VSZ: Zelena Dóra  | 2010. június 15.  | 12:58

Magyarországi szempontból mindenféleképpen pozitívumként könyvelhető el a Fico és Slota fémjelezte magyarellenes, nacionalista politizálás háttérbe szorulása a kormányzati politizálást illetően.

Thaisz Miklós  | 2010. június 14.  | 10:20

Az MKP kudarcának okait még korai mélyebben boncolgatni, az azonban mindenképpen kijelenthető, hogy valamit nagyon elrontott a párt vezetése.

Az alkotmányozás kezd igazán mulattatóvá válni.
A szalonképes konzervatív tudja, hogy a liberalizmus és más baloldaliságok olyanok, mint az iszlám: betérni lehet, kitérni azonban nem, azért halál jár.
What we now call “civil resistance" often takes the form of mass rallies and demonstrations, as in Prague in 1989 and Tehran in 2009. People also engage in strikes, boycotts, fasts, and refusals to obey the law.
Alain de Benoist's 1985 book length essay, The Problem of Democracy is now available from the Arktos publishing house. Outside of specialist circles, and certainly within English speaking countries, Alain de Benoist may not be particularly well known.
Reagan accomplished an historical remoralization — not in the sense of renewing morality, but in restoring morale.
Discussion of the political impact of social media has focused on the power of mass protests to topple governments. In fact, social media's real potential lies in supporting civil society and the public sphere - which will produce change over years and decades, not weeks or months.