„Vagyok pedig kormány embere a szónak azon értelmében, hogy kárhoztatok minden működést, minden elvet, melyek törvényes és hathatós kormányzást lehetetlenítenek.” gróf Dessewffy Aurél
Farkas Anikó
Farkas Anikó
politológus
Pontosan tudja, milyen baloldalinak, és már közelről sejti, mit jelent konzervatívnak lenni. Az oktatás közügy, a hon védelme pedig nemzeti. Sör helyett bor, foci helyett kézilabda, zene és hal helyett bármi más. És Bibó.
Farkas Anikó  | 2012. április 24.  | 12:00

Megyesi Gusztáv két fontos tényt felejtett el (???) megemlíteni.

Farkas Anikó  | 2010. szeptember 2.  | 09:41

Az oktatás-nevelés területén a restauráció politikája a bajok azonnali orvoslására jó megoldás, de hosszú távon az esélyteremtésé és a tehetséggondozásé a főszerep.

Farkas Anikó  | 2010. június 20.  | 19:22

A rendszerváltás óta nem látott felhatalmazással megkezdődő alkotmányozási folyamatban a Szentkorona-tan nem avitt dogmaként, hanem a magyar állam folytonosságának tiszteleteként szerepelhet.

Farkas Anikó  | 2010. május 28.  | 11:07

Szükséges a hivatásos katonák létszámának növelésével párhuzamosan a civil tartalékos haderő kiépítése és a nemzeti ügy elkötelezett szolgálata is.

Az alkotmányozás kezd igazán mulattatóvá válni.
A szalonképes konzervatív tudja, hogy a liberalizmus és más baloldaliságok olyanok, mint az iszlám: betérni lehet, kitérni azonban nem, azért halál jár.
What we now call “civil resistance" often takes the form of mass rallies and demonstrations, as in Prague in 1989 and Tehran in 2009. People also engage in strikes, boycotts, fasts, and refusals to obey the law.
Alain de Benoist's 1985 book length essay, The Problem of Democracy is now available from the Arktos publishing house. Outside of specialist circles, and certainly within English speaking countries, Alain de Benoist may not be particularly well known.
Reagan accomplished an historical remoralization — not in the sense of renewing morality, but in restoring morale.
Discussion of the political impact of social media has focused on the power of mass protests to topple governments. In fact, social media's real potential lies in supporting civil society and the public sphere - which will produce change over years and decades, not weeks or months.