„Vagyok pedig kormány embere a szónak azon értelmében, hogy kárhoztatok minden működést, minden elvet, melyek törvényes és hathatós kormányzást lehetetlenítenek.” gróf Dessewffy Aurél
Stáb
Békés Márton
történész, szerkesztő
Mindent szeret ami kicsit is konzervatív. Délelőtt gótika, délután futurizmus. Reggel Burke este Spengler. Tegnap Chesterton, holnap Jünger. Radikális konzervatív, hagyományőrző forradalmár.
Szerb Antal, Szigliget, szörf-punk, Szilícium-völgy.
Farkas Anikó
politológus
Pontosan tudja, milyen baloldalinak, és már közelről sejti, mit jelent konzervatívnak lenni. Az oktatás közügy, a hon védelme pedig nemzeti. Sör helyett bor, foci helyett kézilabda, zene és hal helyett bármi más. És Bibó.
Megadja Gábor
eszmetörténész
A rendszerezett élet és a rendszerek ellensége. Romkocsmák, füst, fröccs, kevés politika, sok irónia. Szárnyalás szürkületkor, de közel sem Minerva baglya. Johnny Cash, blues és anarcho-pápizmus.
Mosonyi Kata
politológus
Majdnem mindig posztapokaliptikus, legtöbbször pánikszerű, általában pillanatnyi. Pesti palóc. Paramilitáns primadonna. Úrilánynak nevelt punkdáma. Vagy szimplán csak egy paradoxon.
A tanítást tekinti hivatásának, de politika- és hírfüggőségben szenved. Szereti Jackot és az Eddát, drukkol a Fradinak és a Milannak, Tamási Áront és Erich Frommot olvas. Tiszteli néhai Antall Józsefet és Konrad Adenauert.
Varga Gergely
biztonságpolitikai szakértő
Realista. Mert a politikában a tökéletes helyett a lehetséges legjobbat preferálja. Konzervatív alapon. Talán ezért is szereti a hagyományos, vörös, paprikás dolgokat. Mármint a konyhában.
Zelena Dóra
politológus
Messziről kerüli a homo sovieticus és az "elveire nézve Caméleon" embertípust. Hivatásos szakbarbár és hírfüggő, ha a (nemzet)politikáról mégis elfordítja tekintetét, csakis a foci és a Forma-1 jöhet szóba. Hideg sörrel emésztve.
Az alkotmányozás kezd igazán mulattatóvá válni.
A szalonképes konzervatív tudja, hogy a liberalizmus és más baloldaliságok olyanok, mint az iszlám: betérni lehet, kitérni azonban nem, azért halál jár.
What we now call “civil resistance" often takes the form of mass rallies and demonstrations, as in Prague in 1989 and Tehran in 2009. People also engage in strikes, boycotts, fasts, and refusals to obey the law.
Alain de Benoist's 1985 book length essay, The Problem of Democracy is now available from the Arktos publishing house. Outside of specialist circles, and certainly within English speaking countries, Alain de Benoist may not be particularly well known.
Reagan accomplished an historical remoralization — not in the sense of renewing morality, but in restoring morale.
Discussion of the political impact of social media has focused on the power of mass protests to topple governments. In fact, social media's real potential lies in supporting civil society and the public sphere - which will produce change over years and decades, not weeks or months.