Nyomtatás
Ablak bezárása
Korszemek VII. rész
Vendég | 2014. december 22.
Péntek késő este van, szokás szerint megjönnek a Gozsduba. Leülnek az asztalukhoz, műbőr kabátok le, műmosolyok fel, smartphone ki.
FourScare


Péntek késő este van, szokás szerint megjönnek a Gozsduba. Leülnek az asztalukhoz, műbőr kabátok le, műmosolyok fel, smartphone ki, Swarm be. Joshie jelentkezik be először. Horváth József az igazi neve, amit eléggé utál, de ennél sokkal jobban utálja azt, hogy csak három Hilfiger inget tud megengedni magának. Egyszer vett még hármat egy furcsa leheletű török arc pincéjében Kispesten, de az első mosás után kinyúltak, azóta pedig nem bízik az olcsóbb kópiákban. Főleg, hogy nem is sokkal olcsóbbak. Péntek késő esténként rotálni szokta ezeket az ingeket és rosszul éli meg, hogy így havonta kétszer ugyanabban kell lejönnie, és tart attól, hogy idővel fel fog tűnni valakinek. Amúgy pedig ügyintéző egy nyomdában, de jobban szereti distribution managernek hívni magát. Egyszer adtam neki egy Douchebag badge-et.

Joshie régóta se veled, se nélküled kapcsolatban él a mellette ülő Dalma04-gyel, aki Dalma Újpestről. Most épp se nélküledben vannak. Élete az edzés, az elmúlt két évben hét élete volt, most a nyolcadiknál tart a Cross Fittel. Megvan az a csaj, aki pár havonta felül a legújabb fitness hullámra és a szolárium az egyetlen fix elem az életében? Ő az. A nagymamája után örököl majd házat és telket, amit nagyon vár, a mama viszont jó egészségnek örvend, ennek pedig annyira nem örül.

Applepiess egy Réka nevű lány, akinek semmi érdekesebb nem jutott eszébe magáról a regisztrációkor annál, hogy szereti az almás pitét, viszont az angol megfelelő - mi más megfelelő lenne? - nulla és egy s-szel már foglalt volt a rendszerben, így lett belőle kettő. Retard badge. Dalma egyik középiskolás barátnője, a kilencedik osztály februárjáig még szerették is egymást, azóta nincs ez így, erről viszont általában csak a környezetük értesül, amikor a másik nincs ott. Engem sem szeret annyira, elvétve jelentkezik csak be.

Robi jött még velük, Réka volt pasija, aki valamiért ott ragadt rajtuk a szakítás után is. Talán őt bírom egyedül közülük, jóra való srác, nem próbálja magát sokkal többnek mutatni annál, ami. Igaz azt régóta próbálom megérteni vele kapcsolatban, hogy miért választja valaki magának manapság a Roberto_Baggio nicket. Meg azt is, hogy miért lóg még mindig ezekkel a szerencsétlenekkel.

Ha komolyan vesszük őket, elég szomorúnak, sőt kicsit ijesztőnek is hathat, amint elvétve szólnak csak egymáshoz és azóta is csak a telefonjukba merülve ülnek itt, a péntek késő estében. De nem szokásom megijedni emberektől, miért tenném, én csak egy app vagyok. Adok nekik fejenként egy félárú sört amiért becsekkolnak.

Numb


Két város az átkos árnyán, apró magaslat és meddő síkság. Repedt sínek pattogása a hármas metró vonalán, sötétszürke szinkópa. Palota, negyed rehab, burjánzó rosacea a belváros szemhéján. Csikkektől égetett körutat hámlasztó hatos villamos. A hetedik kerületet átszelő Panama-csatorna hangtompított keretszerződései. Nyolc meg a tizenhárom, a keleti Compton, a kerítésnél Ganxsta Steve, a néma mikrofon. Vámház körút kilenc, Kálvin téri aranyláz kamatmentes első álommal. Huszonhárom önkormányzat, huszonhárom plankton. A huszonnégyes villamosról lekergetett ellenőr gyűrött, üres helyszíni bírság csekkje. Slasher check-in. Egyre gyűlő lőtér, bádogrózsák tere, a lomtalanítás közepén eggyé váló kétmillió. Egy folyó, ami kettészakít.