Venture Capital Summit – üdvözlet a webhelyen!

8th. Venture Capital Summit

2021. november 30.

Magyarország őszi kockázatitőke csúcskonferenciája

Témák: Science Park, Covid alatti befektetések, Tőzsde, mint exit, Vállalkozóból befektető, Corporate Venture Capital, és még sok egyéb más - Ismert nemzetközi cégek és az összes jelentős magyar kockázati tőkealap-kezelő a programban. 


 

Regisztráció

A jegyvásárlás díja visszaigényelhető 2021. november 1-ig, ha mégse tud jönni a konferenciánkra.

 


Keynote speakers

Hamarosan...

 


BEKÖSZÖNTŐ

Nyereség, hatékonyság, fejlesztés - a pénzügyi szektor legkiválóbb szakemberei egy konferencián várják a terület képviselőit az ősz független, szakmai kockázatitőke csúcskonferenciáján. 2020. szeptemberében nagy szakmai- és médiasikerrel rendeztük meg a hetedik Venture Capital Summit konferenciát. 130 vendég vett részt kizárólag a befektetői szakmából és néhányan a startup vállalkozók köreiből.

VEGYEN RÉSZT, HA

  • Építeni szeretné a kockázatitőke-befektetői kapcsolatrendszerét.
  • Nyereségesen és hatékonyan akarja működtetni növekedésben levő vállalatát.
  • Tőkebefektetésre van szüksége.
  • Fejleszteni és erősíteni kívánja a hosszú távú üzleti kapcsolatrendszerét.

RENDEZVÉNYÜNK SZÓLNI KÍVÁN:

A hazai bankok és befektetési alapkezelők, befektetési társaságok szakembereihez - A pénzintézetek felsővezetéséhez, vezérigazgatóihoz, vezérigazgató-helyetteseihez -  ügyvezető igazgatóihoz - Stratégiai igazgatóihoz - Befektetési vezetőkhöz - Venture Capital üzletág igazgatóihoz, vezetőihez - A Private Equity üzletág igazgatóihoz, vezetőihez - Befektetés előtt vagy alatt álló startupoknak - Állami pénzügyi vállalatokhoz, minisztériumokhoz - Biztosító társaságokhoz - Ügyvédi irodákhoz - Tanácsadó cégekhez

Dress code: business formal

Szervezők: AP Summit Now Kft., Molnár Rita Judit egyéni vállalkozó

A 2021-AS KONFERENCIÁRA REGISZTRÁLT CÉGEK:

444.hu, Aegis Legal, AP Summit Now, Azonnali, Budapesti Értéktőzsde, Birds and Birds, Cashline Holdings, Dr. Rácz Zoltán Ügyvédi Iroda, Figyelő, HVCA, Index.hu, ITM, Magyar Nemzet, MKB Bank, Napi.hu, Népszava, Solus Capital, TaylorWessing, Valor Capital, Vespucci Partners, Világgazdaság

Másik konferenciánk: Digital Health Summit, 2021. szeptember 30.  

TÁMOGATÓK  

Budapesti Értéktőzsde
Bird&Bird
Taylor Wessing
Solus Capital

MÉDIATÁMOGATÓK

Világgazdaság
Figyelő
hvca
Népszava
Magyar Nemzet
Index
Napi.hu
ONBRANDS
Azonnali

Program

(nem időrendi sorrendben)

Science Park - Gulyás Tibor (ITM)

Megváltozott-e a befektetési politika a Covid-19 pandémia hatására? - kockázatitőke-befektetők kerekasztala - felkérés alatt. Moderátor: 

A jövő iparágai - Szűcs Gergely, PhD (Cashline Holding), felkérés alatt. Moderátor: 

Bánfi Zoltán, PhD (Solus Capital) előadása

Tőzsdére lépés, új tőkebevonás másképp - Máté-Tóth István (BÉT), felkérés alatt. Moderátor: (Aegis Legal)

Cégépítőkből üzleti angyalok. Másképp fektet be egy vállalkozó? - Balogh Péter, Duda Ernő, felkérés alatt. Moderátor: 

Pereczes János (MKB Bank) előadása

Hol van az állam és a piaci befektető szerepe egy találmány vagy innovatív szolgáltatás ciklusaiban? - panelbeszélgetlés - felkérés alatt. Moderátor:

 

NNG alapító, Baconsült alapító

Nokia WiFi termékek - részt vett a vezetéknélküli hálózatok első generációinak fejlesztésében, szabványosításában. Pár ötlete a WiFiszabvány részeként százmilliók életét teszi könnyebbé. PDAmill - alapító, tulajdonos, CEO 2000-2006 - egyik első mobil játékcég, több tucat díjjal. Ma már csak múzeumként üzemel a weboldal :-) NNG alias NavNGo azaz iGO my way - társalapító, tulajdonos, CTO, CSO, CEO - globális navigációs cég, 800+ alkalmazottal, ~$100m  bevétellel

vezérigazgató
Solus Capital Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt.

1999-ben a Budapesti Corvinus Egyetem pénzügy szakán szerzett közgazdász diplomát, summa cum laude minősítéssel. A Kaposvári Egyetem Gazdálkodás- és Szervezéstudományok Doktori Iskolában 2013-ban védte meg doktori értekezését és kapott PhD fokozatot. 1999 és 2010 között az OTP csoport alkalmazásában viselt különböző beosztásokban szenior illetve vezetői pozíciókat. 2010 és 2011 között az MFB Treasury Igazgatóság igazgatójaként, míg 2012 és 2015 között visszatérve az OTP csoporthoz üzletág igazgatóként tevékenykedett. 2015 óta az MKB Bank a bank ügyvezető igazgatójaként, majd 2019-től 2020-ig a bank vezérigazgató-helyetteseként a Befektetési Banki és Tanácsadási területéért felelt. Feladatai közé tartozott az MKB Bankcsoport körében Általa felügyelt és irányított kockázati tőke társaságok, az MKB Fintechlab (MKB Inkubátor Kft.), a Primus Capital Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. (későbbiekben Solus Capital Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt.) és az MKB Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. amely cégek alapításáért, működtetéséért és stratégiai vezetéséért felelt. Jelenleg az MKB Bank elnök-vezérigazgatói főtanácsadója, továbbá mellette ugyanúgy ellátja a Solus Capital Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. igazgatósági elnöki és vezérigatgatói posztját. 2016 óta a Budapesti Értéktőzsde Tőzsdei Tanácsadó Testületének tagja.

alapító és vezérigazgató
Solvo Biotechnológiai Zrt. 

Több mint két tucat cég alapításában vagy társalapításában vett részt. A legnagyobb magyar biotechnológiai vállalat, a Solvo Biotechnológiai Zrt. alapítója és vezérigazgatója. Továbbá alapítója és elnöke a Magyar Biotechnológiai Szövetségnek és a Medipredict cégnek, amely a személyre szabott egészségmegelőzés és előrejelzés területén működik. Több mint 20 startup befektetője, valamint az élettudományok / medtech / AI / blockchain területeken a korai stádiumú vállalatokra összpontosít. 2003 óta címzetes docense a Szegedi Tudományegyetemnek, ahol biotechnológiát és vállalkozói ismereteket oktat, illetve előadásokat tart az Aquincumi Műszaki Intézetben. Szikra nevű szegedi iskola alapítója. A Szikra praktikus és élményközpontú nonprofit intézmény, célja világszínvonalú általános és középiskolává válás.30 éves vállalkozói pályafutása alatt közel két tucat alapításában vett részt, az ismertebbek pl a Copy General, az Antikvarium.hu, a SOLVO Biotechnológiai Zrt es a Medipredict, illetve elnöke a Magyar Biotechnológiai Szövetségnek és címzetes docense a Szegedi Tudományegyetemnek. Üzleti angyalként közvetlenül is fektet vállalkozásokba, de társaival közösen több, mint 20 céget finanszíroznak az Aquincum technológiai inkubátoron és a Creative Accelaratoron keresztül.

helyettes államtitkár
Innovációs és Technológiai Minisztérium

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium innovációért felelős helyettes államtitkáraként a hazai innovációs ökoszisztéma építéséért felelek. Ezt a küldetést azzal a meggyőződéssel végzem, hogy Magyarország számára kihagyhatatlan lehetőséget jelent az elérhető kutatói tudásbázis és a felnövekvő generációban rejlő tehetség. Ezen erőforrások kihasználásának hatékonyságát növelni kell a társadalom és a gazdaság sikere érdekében. Az elmúlt időszak igazolta, hogy az ágazatvezetésben végzett munka felpezsdíti és megerősíti a kutatás-fejlesztés és innováció területén tevékenykedőket, amely visszajelzés lendületet biztosít a céljaink eléréséhez.

Tanulmányaim során, korábbi és jelen feladataim között és magánemberként is megkülönböztetett figyelmet fordítok a társadalmi-, politikai-, gazdasági trendek elemzésére.  

vezérigazgató-helyettes
BÉT

Máté-Tóth István több mint 20 éves tőkepiaci tapasztalattal rendelkezik. A Credit Suisse-nél, ahol több mint 18 évet dolgozott, részvény elemzőként kezdte, később a Fejlődő Piacok Részvény Elemzési Üzletágának ügyvezető igazgatója lett, majd az Európai Részvénypiaci Elemzések területének a társ-vezetőjévé nevezték ki.
Az Egyesült Királyságban működő Pénzügyi Magatartási Hatóságon belül a Tőzsdei Bevezetések Hatóságán dolgozott évekig, ahol elsődleges piacokkal kapcsolatos irányelvekkel és szabályozásokkal foglalkozó területeket és projekteket irányított. Mindezek mellett a CFA UK Karrierfejlesztési Bizottságának volt önkéntes tanácsadó szakembere, ahol segítségével jött létre az ottani CFA Női Hálózat. Az angolul és németül folyékonyan beszélő szakember 2017 szeptember 25-től a Budapesti Értéktőzsde kereskedésért és üzletfejlesztésért felelős vezérigazgató-helyettesi pozícióját tölti be.

partner
TaylorWessing

Zoltán 2009-ben szerzett jogi diplomát a Debreceni Egyetem Állam- és Jogtudományi Karán. Tanulmányait többek között Tübingenben, Leuvenben és Amszterdamban folytatta. A londoni Queen Mary Universityn nemzetközi vitarendezés területén LLM fokozatot szerzett. PhD disszertációját 2011-ben védte meg. 2014-ben jogi szakvizsgát tett. 

Első szakmai tapasztalatait a német Bundestagban szerezte. Ügyvédi pályafutását 2010-ben kezdte. 2018 óta a TaylorWessing budapesti irodájának partnere.

Szakterületei a gyógyszerjog, a szellemi tulajdonjog és a vitarendezés. Rendszeresen nyújt jogi tanácsadást nemzetközi gyógyszeripari és technológiai vállalatoknak társasági jogi, forgalomba hozatali engedélyekkel kapcsolatos, szellemi tulajdonjogi és munkajogi kérdésekben. Emellett kiterjedt nemzetközi peres és választottbírósági tapasztalatokkal rendelkezik.

Zoltán számos szakmai publikáció szerzője, írásai többek között a Gazdaság és Jog, az Oxford Journal of Intellectual Property Law & Practice és a Kluwer Arbitration Blog hasábjain jelentek meg.

2018-ban munkatársaival együtt elnyerte a Wolters Kluwer Jogászdíját a szellemi alkotások joga kategóriában.

Digitális ügyvezető igazgató
MKB Bank

Pénzügyes diplomájával és vállalkozómúltjával János karrierjét a kockázati tőkeiparágban kezdte, a PortfoLion-nál. Korai fázisú régiós céltársaságok felkutatása és késői fázisú dealstrukturálás mellett többedmagával megalapította a régió első fintech témájú meetupját Budapesten, majd a régió fintech ökoszisztémájának megszervezését tűzte zászlajára. 2017 elejétől az MKB Bank innovációs laborját, az MKB Fintechlabot építette fel, ami azóta az innováció mellett régiós design kompetenciaközponttá is vált. 2020-tól az MKB Bank digitális ügyvezető igazgatójaként felel a tradicionális bank digitális transzformációjáért. Emellett az Arete Investments igazgatósági tagja és a Solus Capital befektetési portfóliójában döntéshozó.

alapító, managing partner
Vespucci Partners

Júlia a Vespucci Partners alapításakor azt tűzte ki legfontosabb célként, hogy a Szilikon-völgyben tevékenykedő tőkealapok működéséből minél többet átemeljen a magyar székhelyű alapkezelőbe és hidat teremtsen a közép-keleti-európai startupok és az USA startup ökoszisztémája között.

Júlia háttere nagy szerepet játszott abban, hogy megfogalmazódjon benne ez a cél. A tanulmányait három egyetemen végezte három különböző országban. A Budapesti Corvinus Egyetem angol nyelvű Nemzetközi Gazdálkodás szakán végzett, és ebből fél évet Münchenben az ISM-en és két évet a los angelesi University of Southern California üzleti karán tanult. Ezek után a kaliforniai Group11 tőkealapnál dolgozott, melynek köszönhetően mély betekintést kapott az amerikai startup ökoszisztéma központi világába.

Mikor visszatért Magyarországra ezzel, társaival megalapították a Safeskin nevű startupot. Ezáltal, a kinti tapasztalatokat kiegészítve, azt is megtapasztalta, hogy milyen az ökoszisztéma startup oldalán lenni és bevonni tőkét a hazai piacon. Ezeket a perspektívákat egybe gyúrták három új partnerének a szemléletmódjával, és így született meg a Vespucci Partners.

A Vespucci Partners új perspektívából közelíti meg a startupokat és az ökoszisztéma fejlődését. Ténylegesen okostőkével segítik a portfóliójukba kiválasztott cégeket. Elsősorban olyan startupokat keresnek, melyek erős technológiai újdonsággal, valós globális növekedési potenciállal rendelkeznek és alkalmasak az úgynevezett hibrid startup modell felépítésére.

Ezek Magyarországról induló projektek, melyeknek a Vespucci segít a befektetés pillanatától abban, hogy megvessék a lábukat, illetve elindítsák értékesítésüket az amerikai piacon, majd onnan vonjanak be következő körös befektetőket. Tőkealap-kezelőjük a „fordított hibrid” startupokat is kifejezetten támogatja. Itt olyan cégekre gondolnak, amelyek az amerikai piacról indulnak, ottani értékesítési lábbal, de a fejlesztésüket pedig Magyarországra helyezik.

Partner, Head of Corporate
M&A, Siegler Bird & Bird Law Office

Pál széleskörű tapasztalattal rendelkezik mind a több országot érintő, mind pedig a belföldi vállalatfelvásárlások és fúziók területén, továbbá magántőke befektetések és társasági jogi szakterületeken is. Pál partnerként vezeti a budapesti iroda vállalatfelvásárlások és fúziók és munkajogi csoportjait. Több mint 13 év tapasztalattal rendelkezik vállalati egyesülések és felvásárlások, magántőke befektetések, társasági jogi és munkajogi szakterületeken. Pál széleskörű tapasztalattal rendelkezik mind a több országot érintő, mind pedig a belföldi vállalategyesülésekkel, felvásárlásokkal és közös vállalatokkal kapcsolatos tranzakciós munkákban. Számos társaságot (nyilvánosan működő, tőzsdén jegyzett társaságokat is) és magántőke befektetőt képviselt mind eladói, mind vevői oldalon a különböző szektorokban, így többek között a pénzügyi, energiaipari, telekommunikációs, média-, technológiai, kémiai/vegyipari, élettudományokkal kapcsolatos és élelmiszeripari szektorban megvalósult tranzakciók során. Számos esetben adott tanácsot több ajánlattévő párhuzamos részvételével zajló tranzakciókban eladói oldalon. Pál tapasztalata kiterjed továbbá a különböző restrukturálási és a komplex társasági és egyéb kereskedelmi tranzakciókra is. Pál folyamatosan ad tanácsot általános munkajogi kérdésekben, valamint a munkajog speciálisabb szakértelmet igénylő területein, így a csoportos létszámcsökkentések, juttatások, ösztönző és részvényprogramok területein, továbbá részt vesz belföldi és határon átnyúló munkajogi tranzakcióban, mint például a társaságátszervezések munkajogi aspektusaiban vagy a kiszervezésekkel kapcsolatos tranzakcióban. Szakterülete kiterjed a vezetői szerződésekkel és kompenzációval kapcsolatos kérdésekre is. Pál csatlakozását megelőzően egy másik nemzetközi ügyvédi irodában foglalkozott vállalategyesülésekkel, felvásárlásokkal és munkajogi ügyekkel, valamint kilenc hónapot dolgozott ezen nemzetközi iroda londoni központjának a vállalatfelvásárlásokkal, fúziókkal és magántőke befektetésekkel fogalakozó csoportjában. Pál a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Karán szerezte jogi diplomáját, továbbá Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán is diplomázott és a Budapesti Ügyvédi Kamara tagja. Pál magyar anyanyelve mellett folyékonyan beszél angolul.

igazgatósági tag
Cashline Holdings

A Budapesti Közgazdaságtudományi és Államigazgatási Egyetem pénzügyi befektetés-elemző és kockázatkezelő szakán szerezte diplomáját 2003-ban. Az azóta eltelt több, mint 10 évben kockázati tőkebefektetéssel, valamint vállalatok stratégiai és pénzügyi menedzsmentjével foglalkozott. 2003-2007 között az MFB Rt. valamint az MFB Invest Zrt. alkalmazottja tőkebefektetési elemzőként, feladata a fejlesztési tervek értékelése, a vállalatok működésének és gazdasági kilátásainak elemzése, cégértékelés, a portfoliócégek működésének támogatása, valamint értékesítése. 2007-óta a Cashline Csoport portfoliómenedzsere, feladata tőkebefektetési célpontok keresése, projektek elemzése, cégértékelés, a teljes tőkebefektetési folyamat lebonyolítása, valamint a portfoliócégek működésének támogatása. 2012-óta a Cashline Csoport kockázati tőkebefektetésekért felelős vezetője és a Valor Capital vezérigazgatója. 2015-ben a Budapesti Corvinus Egyetemen doktori fokozatot szerzett, főbb kutatási területei a környezeti innovációk és a szabadalmak. Számos magyar kis és közepes méretű vállalkozás ügyvezetője, menedzsment tagja.

Budapest Music Center

1093 Budapest, Mátyás utca 8.